10 september 2020

Update onderwijs in coronatijd

Hopelijk bereikt deze update je in goede gezondheid. We volgen allemaal nauwlettend het nieuws over de toename van het aantal coronabesmettingen. We hopen uiteraard van harte dat een eventuele tweede piek uitblijft. We zullen in ieder geval ons uiterste best doen om de consequenties hiervan voor jullie tot een minimum te beperken. We hebben deze week slechts enkele mededelingen.

Opleidingsspecifieke informatie CRU master

Toch geen onderwijs volgen waarvoor je bent ingedeeld? Meld je bij de studieadviseur
Indien je bent ingedeeld voor onderwijs of een LINK en dit bij nader inzien toch NIET wilt volgen, verzoeken wij je om je per omgaande te melden bij de studieadviseur. Op die manier kunnen we een andere student blij maken met de vrijgekomen plek.

Aanmelden Schakeljaar – ook voor studenten die hier al over gemaild hebben
Voor een indeling van het schakeljaar willen we je verzoeken om je uitsluitend aan te melden via het daarvoor bestemde aanmeldformulier in de juiste periode, op studentensite van het Schakeljaar: https://students.uu.nl/gnk/geneeskunde-m/onderwijs/schakeljaar-jaar-3

Het aanmeldingsformulier vind je onder het kopje “Aanmelding”.

Let op: Ook studenten die alleen het Startblok hebben gedaan in P6/P1 of gaan doen in P2 of P3 vragen we zich alsnog aan te melden via het aanmeldingsformulier, ook als je dit al via een losse mail hebt gedaan. Op de website lees je hoe je het formulier in moet vullen als je het startblok al gedaan hebt.

Richtlijnen social media
Hier vind je de richtlijnen voor social media voor alle studenten van de Universiteit Utrecht en studenten die in het UMC Utrecht studeren en/of stage lopen. Lees deze richtlijnen goed door.

Ontvangen van nieuwsbrief en andere e-mails bij uitschrijven
Wanneer je je uitschrijft voor de opleiding, verloopt na een half jaar je Solis-id en bijbehorende students e-mail account. Tot die tijd kun je daar nog mails, inclusief bijvoorbeeld de nieuwsbrief, ontvangen. Houd je students mail dus dan ook nog in de gaten.

De nieuwsbrief is ook terug te vinden via https://students.uu.nl/gnk/coronavirus.

Telefonisch spreekuur coschappen

Het telefonisch spreekuur voor coschappen is weer op de reguliere tijden, dat wil zeggen: maandag, dinsdag en donderdag van 09.30 - 10.00 uur, tel: 088-755 3476.

Beleid buitenlandse stages

De opleiding Geneeskunde/SUMMA heeft besloten om het beleid voor buitenlandse klinische keuzestages en wetenschappelijke stages waarbij er sprake is van patiëntencontact te verlengen en deze type buitenlandse stages te annuleren tot minimaal 1 februari 2021. Dit geldt zowel voor stages binnen als buiten Europa. Meer uitleg over dit beleid vind je hier.

Wil jij een wetenschappelijke stage volgen in een land waarvoor een geel reisadvies geldt en is er tijdens je stage geen sprake van patiëntencontact? Neem contact op met het International Office om de voorwaarden te bespreken. Wetenschappelijke stages zonder patiënten contact worden niet toegestaan voor landen waarvoor een oranje of rood reisadvies geldt. Uitgebreide informatie over dit beleid, vind je hier.

Nieuwe printomgeving per 11 september

Graag attenderen we je erop dat het printen in het Studielandschap in het Hijmans van den Berghgebouw verandert. Dit heeft gevolgen voor jou.

Printen voor studenten
Per vrijdag 11 september 2020 stappen wij over naar een nieuwe printomgeving in combinatie met de betaalapp “Kuario”. Onze nieuwe printers blijven voor het oog hetzelfde, alleen ga je per print betalen via jouw tegoed in de app. Om te kunnen printen en kopiëren dien je dus voldoende saldo te hebben op je account. Wat moet je doen?

• Installeer de Kuario app via de Appstore of Google Playstore.
  • Maak een Kuario account aan.
  • Zet geld op je account via de button “Opladen”.

Restitutie printtegoed
Heb je niet al je printpapier uit de printer kunnen krijgen? Is er een error? Geen probleem! Kuario bewaart het bedrag dat te veel is afgeschreven als voucher voor je volgende printopdracht.
Let op! Het bedrag kan niet contant uitbetaald worden. Indien je functionele problemen hebt binnen Kuario, kun je contact opnemen met Kuario via support@kuario.com.

Zie hieronder alle handleidingen:

Voor vragen kun je terecht bij owcsdict@umcutrecht.nl of telefonisch via 088 75 53418.

Reserveren paarse cabines Studielandschap vanaf 14 september

Wegens Covid-19 is het Studielandschap in het Hijmans van den Berghgebouw sinds maandag 16 maart 2020 gesloten. Nu het nieuwe collegejaar 2020-2021 is begonnen, gaat het Studielandschap ook gedeeltelijk weer open.

Vanaf maandag 14 September 2020 zijn op de 2e en 3e verdieping van het Hijmans van den Berghgebouw de paarse cabines weer beschikbaar voor studenten. Deze cabines dien je vooraf te reserveren. Dat kan via https://www.planzelf.nl/enterprise/bij/umcutrecht_SLSr
Er zijn in totaal 49 paarse cabines die gereserveerd kunnen worden om te studeren.

Let op: Neem je reserveringsbevestiging mee op je telefoon als bewijs.

Het Studielandschap is alleen op reservering te bezoeken in verband met eventueel Corona-contactonderzoek. Het is niet de bedoeling dat je onaangekondigd plaatsneemt in één van de cabines. Dus zorg goed voor elkaar, en meld je van tevoren aan!

Als er naar aanleiding van deze mail nog vragen zijn, stel ze gerust via STIP.

Met vriendelijke groet,

Clara Drenth