10 juni 2020

Update onderwijs in coronatijd

Hierbij ontvang je weer de wekelijkse update met informatie over de laatste stand van zaken vanuit de opleiding geneeskunde. We zijn vanuit de opleiding echter ook heel geïnteresseerd hoe het met jou gaat en hoe jij je staande houdt in deze bijzondere periode. Daarom doe ik hierbij een oproep om je persoonlijke verhaal met ons te delen: hoe heb je je tijd besteed de afgelopen periode, hoe was dit voor je, en heb je ervaringen die je wilt delen? We horen het graag en willen, uiteraard alleen met jouw toestemming, deze verhalen delen in de wekelijkse mail op dinsdag. Zo kun je ook van elkaar horen en delen hoe je deze periode ervaart. Dus, heb je een persoonlijk verhaal dat je wilt delen, mail deze dan naar mij (a.c.drenth-vanmaanen@umcutrecht.nl).

Opleidingsspecifieke informatie CRU master

Stand van zaken coschappen
Ik hoop dat diegenen die inmiddels weer gestart zijn met hun coschappen allemaal goed terecht zijn gekomen en een leuke en leerzame tijd hebben. Mocht je tegen dingen aanlopen waar je met iemand van de opleiding over wilt overleggen, aarzel niet om ons te benaderen. Je kunt mij mailen, of de studie adviseurs, de coaches, de mensen van student begeleiding of STIP. Zie ook verderop in deze mail.

Prof.dr. Gerda Croiset, voorzitter van de NFU-OCG, het landelijk overleg van opleidingsdirecteuren diergeneeskunde, geneeskunde, tandheelkunde en technische geneeskunde, heeft een videoboodschap ingesproken voor alle studenten geneeskunde met uitleg hoe de besluitvorming omtrent onderwijs en coschappen afgelopen periode gegaan is en met uitleg waarom er verschillen zijn tussen verschillende faculteiten geneeskunde in het land. Hierbij de link naar de video: https://vimeo.com/427040989/da3a6609f1

Stand van zaken wetenschappelijke stages
Landelijke kaders maken het mogelijk om ook de wetenschappelijke stages weer te herstarten. Op dit moment vindt besluitvorming plaats over de eerste fase van de herstart van deze stages in het UMC Utrecht. We verwachten je donderdag te kunnen informeren over welke stages als eerste herstart zullen worden.

Verder een reminder aan de tekst van mijn mail een paar weken geleden:

Ik heb van een aantal studenten gehoord dat ze op het moment veel stress ervaren, dat ze het contact missen met medestudenten en moeite hebben om zich te zetten tot studeren. Een van de tips die ik heb meegekregen in de gesprekken is dat jullie als werkgroep niet alleen tijdens de werkgroep gebruik kunnen maken van MS teams, maar dit ook kunnen gebruiken om samen te kunnen voorbereiden of gewoon om even te praten.

Wees je ervan bewust dat je ook om hulp kunt vragen. De UU biedt hulp aan, naast de reguliere begeleiding vanuit de opleiding/faculteit en deze tips. Marte Otter en Sophie Reekers zijn voor alle vragen en verzoeken omtrent welzijn laagdrempelig bereikbaar via studentbegeleiding@umcutrecht.nl. Zij horen het graag als jij nog andere behoeftes aan hulp hebt. 

Webinar studeren in Coronatijd: zo motiveer je jezelf

Op woensdag 10 juni (13.15-14.15 uur) organiseert het Skills Lab van de UU een webinar over studiemotivatie in coronatijd. Tijdens de webinar kun je ook vragen stellen. Voor meer informatie en aanmelding zie: https://www.uu.nl/onderwijs/onderwijsadvies-training/professionalisering....

Videocall met decaan Arno Hoes

Wil jij een keer met Arno Hoes (decaan van de faculteit Geneeskunde) videobellen om te vertellen hoe jij het digitale onderwijs ervaart, hoe het is om nu te studeren of wil je iets anders kwijt? Arno Hoes wil graag elke vrijdag met een student videobellen over hoe het in deze digitale tijd gaat. Lijkt dit je leuk? Neem dan contact op met Merel Dekker (studentassessorDOO@umcutrecht.nl) om aan te geven dat je hierin interesse hebt!  

Tot slot

Mocht je naar aanleiding van deze mail vragen hebben, stel ze gerust via STIP. In de mail van volgende week komen we terug op de meest gestelde vragen.

 

Met vriendelijke groet,

Clara Drenth