2 juni 2020

Update onderwijs in coronatijd

Ik hoop dat je een goed Pinksterweekend hebt gehad. Hierbij het nieuws voor deze week.

Opleidingsspecifieke informatie CRU bachelor

Tentamens
Vanwege meldingen van fraude bij online toetsen zonder proctoring moeten we het toetsrooster van de toetsen zonder proctoring herzien. Je krijgt bericht zodra duidelijk is wanneer en hoe de toetsen afgenomen zullen worden.

Stand van zaken onderwijs
Hierover zijn momenteel geen nieuwe mededelingen.

Informatiebijeenkomst Honoursprogramma bachelor geneeskunde
Op vrijdag 26 juni 2020 om 13:00 uur is er voor alle geneeskunde studenten van bachelor jaar 1 een digitale informatiebijeenkomst over het Honoursprogramma voor de bacheloropleiding CRU+. Hierover ontvang je binnenkort een mail met verdere informatie.

Het Honoursprogramma is een extracurriculair programma dat in jaar 2 en 3 van de bacheloropleiding wordt aangeboden. Het bestaat uit een individueel onderzoekstraject, een internationale excursie en onderwijs op honoursniveau.

Let op: Aanmeldingen voor dit programma (cohort 2020-2022) moeten uiterlijk vrijdag 28 augustus 23:59 uur ingestuurd zijn, vergezeld van een cv, een recent studievoortgangsoverzicht en een motivatiebrief.

Meer informatie over het Honoursprogramma Bachelor en de wijze van aanmelding kun je vinden op https://students.uu.nl/gnk/hp-bachelor

Heb je interesse? Dan hopen we je 26 juni online te zien bij de informatiebijeenkomst!

Sollicitatieperiode VCMS Utrecht 2020-2021 geopend

Ben jij aankomend jaar tweede- of derdejaars geneeskundestudent en heb je interesse in de chirurgie? Lijkt het je leuk om super interessante masterclasses, praktische workshops en interactieve symposia bij te wonen over verschillende chirurgische specialismen? Of twijfel je of een snijdend specialisme iets voor jou is en wil je je verdiepen in de chirurgie om hier achter te komen? Dan is de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Utrecht iets voor jou!

Kijk voor meer informatie op https://students.uu.nl/nieuws/sollicitatieperiode-vcms-utrecht-2020-2021.... Aanmelden kan tot 14 juni.

Online studieplek

Mis jij het ook zo? Met elkaar in de UB studeren, samen koffie drinken en tegelijkertijd concentreren op je studie/scriptie/onderzoek? De UB en Skills Lab bundelen krachten en bieden een digitale studieplek aan vanaf 28 mei. Kijk in de link hieronder voor meer informatie en hoe je kunt deelnemen!
https://students.uu.nl/nieuws/nieuw-van-ub-en-skills-lab-de-online-studi...

Videocall met decaan Arno Hoes

Wil jij een keer met Arno Hoes (decaan van de faculteit Geneeskunde) videobellen om te vertellen hoe jij het digitale onderwijs ervaart, hoe het is om nu te studeren of wil je iets anders kwijt? Arno Hoes wil graag elke vrijdag met een student videobellen over hoe het in deze digitale tijd gaat. Lijkt dit je leuk? Neem dan contact op met Merel Dekker (studentassessorDOO@umcutrecht.nl) om aan te geven dat je hierin interesse hebt!  

Tot slot

Mocht je naar aanleiding van deze mail vragen hebben, stel ze gerust via STIP. In de mail van volgende week komen we terug op de meest gestelde vragen.

 

Met vriendelijke groet,

Isabel Thunnissen