12 mei 2020

Update onderwijs in coronatijd

Hierbij weer de wekelijkse update.

Opleidingsspecifieke informatie Klinische Gezondheidswetenschappen

Er zijn deze week geen wijzigingen in het beleid. Wel wil ik je graag attenderen op een aantal zaken waaronder de beschikbaarheid van Career Services voor KGW.

Career Services in Corona tijd
Er komt in deze tijd waarschijnlijk veel op je af maar wellicht ben je ook bezig met vooruit kijken en nadenken over je carrière als je je KGW diploma op zak hebt. Wij helpen je hier graag bij. Plan een gesprek in met een van de Career Officers van de faculteit geneeskunde als je het wilt hebben over je loopbaan of als je je CV of LinkedIn profiel wilt laten checken of een sollicitatiegesprek wilt oefenen. Ook biedt Career Services diverse workshops op het gebied van carrièrevoorbereiding online aan. Kijk voor een overzicht op de website.

Hemelvaart
De dag na Hemelvaart, vrijdag 22 mei,  is voor KGW in principe geen vrije dag. Controleer je rooster om te zien of en welk onderwijs voor jou staat gepland.

Beleid buitenland

Vanwege het Coronavirus zijn alle reisadviezen voor alle landen in de wereld aangescherpt. Voor elk land geldt minimaal code oranje. Dit reisadvies houdt in dat het ministerie van Buitenlandse Zaken met klem afraadt om naar het buitenland te reizen. Vanwege de aangescherpte en negatieve reisadviezen voor de gehele wereld, worden Osiris aanvragen voor buitenlandse stages voorwaardelijk goedgekeurd. Dit houdt in dat je nog geen toestemming hebt ontvangen vanuit het International Office om naar het buitenland te vertrekken. Vier weken voor aanvang van je stage beoordeelt het International Office op basis van het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en in samenspraak met de opleiding of je toestemming krijgt om naar het desbetreffende land af te reizen.

We weten niet hoe de situatie rondom het virus zich de komende maanden in Nederland en het buitenland gaat ontwikkelen en wat voor invloed dit heeft op de reismogelijkheden. Bovengenoemd beleid kan dan ook over een paar dagen weer achterhaald zijn. Om deze reden adviseert het International Office studenten nadrukkelijk om geen kosten te maken voor toekomstige buitenlandse stages. Het is niet duidelijk of deze kosten worden vergoed. Je kunt wel starten met het regelen van de logistieke zaken.

Mededeling vanuit het Onderwijscentrum: Studentassessor 2020-2021 gezocht

Het Onderwijscentrum van het UMC Utrecht is voor studiejaar 2020-2021 op zoek naar een nieuwe Studentassessor. Dit is jouw kans om een jaar lang veel ervaring op te doen in besturen, adviseren en invloed uitoefenen!

Wij zoeken een student die op wil komen voor de belangen van de student! Heb jij een kritische blik op het onderwijs? Wil jij direct bijdragen aan verbeteringen in het onderwijs? Wil jij leren hoe een organisatie wordt aangestuurd? Wil jij leren vergaderen en invloed uitoefenen op het hoogste niveau van de UU? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit document geeft een meer uitgebreide beschrijving van het takenpakket.

Herken jij jezelf in dit profiel en heb jij affiniteit met bestuurlijke processen? Als jij het leuk vindt om je bezig te houden met het verbeteren van jouw onderwijs en een belangrijke rol wilt spelen bij de veranderingen in deze tijd, dan is deze functie wellicht wat voor jou.
Stuur uiterlijk zaterdag 1 juni je motivatiebrief en CV naar Hege van Beek-van Honschooten: H.M.vanBeek-vanHonschooten@umcutrecht.nl.  Hierna word je uitgenodigd voor een gesprek.

Studenten gezocht die willen vertellen hoe ze studeren in corona-tijd

Er worden deelnemers gezocht voor een wetenschappelijk onderzoek in het UMC Utrecht naar het leren van studenten in de coronacrisis. Het doel van dit onderzoek is om beter te begrijpen hoe studenten hun leerproces in deze periode organiseren en hoe ze omgaan met de abrupte veranderingen in het onderwijs. Als je wilt vertellen over je studeerervaring, dan word je deelname zeer gewaardeerd. De resultaten van het onderzoek zullen worden gebruikt om het onderwijs te verbeteren. In deze informatiebrief vind je meer informatie over het onderzoek en hoe je deel kunt nemen. Aanmelden voor deelname kan tot en met woensdag 27 mei.

Tot slot

Mocht je naar aanleiding van deze mail vragen hebben, stel ze gerust via STIP. In de mail van volgende week komen we terug op de meest gestelde vragen.

Met vriendelijke groet,

Mirelle Stukstette