6 mei 2020

Update onderwijs in coronatijd

Hierbij weer de wekelijkse update, in verband met Bevrijdingsdag gisteren een dagje later dan normaal. Volgende week kun je de mail weer gewoon op dinsdag verwachten.

Opleidingsspecifieke informatie Klinische Gezondheidswetenschappen

Er zijn deze week geen wijzigingen in het beleid. Wel wil ik je graag nog een keer attenderen op de beschikbaarheid van de studieadviseurs KGW..

Ook in deze periode kun je met vragen en problemen terecht bij onze studieadviseurs Annemoon Bregt en Jaco de Fockert-Koefoed. Gesprekken met de studieadviseur zijn altijd vertrouwelijk en kunnen gaan over inhoudelijke zaken (studieplanning, exameneisen, regels en vrijstellingen) maar ook over persoonlijke omstandigheden (studiemotivatie, studieproblemen, studievertraging, studeren in het buitenland). Studenten die door persoonlijke problemen of ziekte studievertraging oplopen, wordt aangeraden om zo snel mogelijk contact met een studieadviseur op te nemen. De gesprekken die de studieadviseurs voeren kunnen gerelateerd aan problemen met betrekking tot Corona, maar ook voor andere vragen zijn ze beschikbaar.

De studieadviseurs zijn natuurlijk per mail te benaderen (adviseurs@umcutecht.nl), maar het is ook mogelijk om online een afspraak met één van de studieadviseurs te plannen: www.planzelf.nl/enterprise/bij/umcutrecht_KGW. Gezien er tijdelijk geen face-to-face afspraak met de studieadviseurs gemaakt kan worden, vinden gesprekken via de telefoon of Skype plaats, waarbij je als student zelf kunt aangeven hoe je contact wilt hebben met de studieadviseur.

Mededeling vanuit het STIP: openingstijden wijzigen per 11 mei

Met ingang van maandag 11 mei 2020 zijn de openingstijden van het STIP, tot nader bericht, als volgt:

• Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 9.00 – 13.30 uur. In dit timeslot wordt de telefoon beantwoord van 10.45 – 13.30 uur.
  • Woensdag: 9.00 – 15.00 uur. In dit timeslot wordt de telefoon beantwoord van 10.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 15.00 uur.

De fysieke balie blijft vooralsnog gesloten.

Mededeling vanuit het Onderwijscentrum: Studentassessor 2020-2021 gezocht

Het Onderwijscentrum van het UMC Utrecht is voor studiejaar 2020-2021 op zoek naar een nieuwe Studentassessor. Dit is jouw kans om een jaar lang veel ervaring op te doen in besturen, adviseren en invloed uitoefenen!

Wij zoeken een student die op wil komen voor de belangen van de student! Heb jij een kritische blik op het onderwijs? Wil jij direct bijdragen aan verbeteringen in het onderwijs? Wil jij leren hoe een organisatie wordt aangestuurd? Wil jij leren vergaderen en invloed uitoefenen op het hoogste niveau van de UU? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit document geeft een meer uitgebreide beschrijving van het takenpakket.

Herken jij jezelf in dit profiel en heb jij affiniteit met bestuurlijke processen? Als jij het leuk vindt om je bezig te houden met het verbeteren van jouw onderwijs en een belangrijke rol wilt spelen bij de veranderingen in deze tijd, dan is deze functie wellicht wat voor jou.
Stuur uiterlijk zaterdag 1 juni je motivatiebrief en CV naar Hege van Beek-van Honschooten: H.M.vanBeek-vanHonschooten@umcutrecht.nl.  Hierna word je uitgenodigd voor een gesprek.

Mededeling vanuit de Studentenraad: kandidaten Studentenraad gezocht

Juist in deze tijden, waarin er om de haverklap van alles verandert, is het belangrijk dat de student zijn stem kan laten horen. De Studentenraad is, net als de opleidingen, druk bezig met nadenken over hoe onderwijs gedigitaliseerd kan worden en hoe de herstart van de stages en coschappen eruit moet zien. Ook komend jaar zal er een Studentenraad moeten staan die de student vertegenwoordigt en het studentenperspectief een goede plek geeft op onze mooie faculteit. Juist in de komende tijden, waarin corona overal invloed op zal hebben, is dit essentieel!

Om je meer te vertellen over wat wij als Studentenraad voor jou doen, en om je meer informatie te geven over hoe ook JIJ volgend jaar een verschil kunt maken op de faculteit, hebben wij een korte video gemaakt met daarin informatie over de Studentenraad en hoe jij hierbij zou kunnen. Kijk de video en neem voor meer informatie contact op via Studentenraad@umcutrecht.nl!

Link naar video: https://youtu.be/FTmnvJOx_cE

Met vriendelijke groet,