28 april 2020

Update onderwijs in coronatijd

Hopelijk heb je toch een beetje kunnen genieten van Koningsdag/Woningsdag en het zonnige weekend. Hierbij een nieuw bericht over de stand van zaken en de ontwikkelingen binnen de opleiding ten aanzien van de aanpassingen vanwege de COVID-19 uitbraak.

Opleidingsspecifieke informatie CRU bachelor

Toetsing
Aanstaande donderdag 30 april vindt de toets GZC3 plaats en op 4 mei de toets Blok Groen K&V. Beide toetsen vinden plaats via TestVision zonder proctoring.

Bij de examencommissie ligt nu een voorstel voor de toetsing van KLO1 en KLO2.

De CRUX toetsen worden allemaal verplaatst naar het einde van het studiejaar. Zodra ik hier meer over weet zal ik je direct informeren. Het heeft geen zin om STIP of de coschapindelers vragen hierover te stellen, ook zij weten niet meer dan wij op dit moment..

Chat via Instagram
We vonden de chat via SAMS van vrijdag erg nuttig en leuk. Dank voor jullie belangstelling. We plannen een volgende chat en dan voor de bachelor en de master apart met de opleidingscoördinatoren erbij.

COVID-cursus
Op de website van Studium Generale kun je de plenaire lezingen uit het COVID&Society keuzevak volgen: https://www.sg.uu.nl/series/coronavirus-pandemic.

Mededeling vanuit het Onderwijscentrum: Studentassessor 2020-2021 gezocht

Het Onderwijscentrum van het UMC Utrecht is voor studiejaar 2020-2021 op zoek naar een nieuwe Studentassessor. Dit is jouw kans om een jaar lang veel ervaring op te doen in besturen, adviseren en invloed uitoefenen!

Wij zoeken een student die op wil komen voor de belangen van de student! Heb jij een kritische blik op het onderwijs? Wil jij direct bijdragen aan verbeteringen in het onderwijs? Wil jij leren hoe een organisatie wordt aangestuurd? Wil jij leren vergaderen en invloed uitoefenen op het hoogste niveau van de UU? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit document geeft een meer uitgebreide beschrijving van het takenpakket.

Herken jij jezelf in dit profiel en heb jij affiniteit met bestuurlijke processen? Als jij het leuk vindt om je bezig te houden met het verbeteren van jouw onderwijs en een belangrijke rol wilt spelen bij de veranderingen in deze tijd, dan is deze functie wellicht wat voor jou.
Stuur uiterlijk zaterdag 1 juni je motivatiebrief en CV naar Hege van Beek-van Honschooten: H.M.vanBeek-vanHonschooten@umcutrecht.nl.  Hierna word je uitgenodigd voor een gesprek.

Mededeling vanuit de Studentenraad: kandidaten Studentenraad gezocht

Juist in deze tijden, waarin er om de haverklap van alles verandert, is het belangrijk dat de student zijn stem kan laten horen. De Studentenraad is, net als de opleidingen, druk bezig met nadenken over hoe onderwijs gedigitaliseerd kan worden en hoe de herstart van de stages en coschappen eruit moet zien. Ook komend jaar zal er een Studentenraad moeten staan die de student vertegenwoordigt en het studentenperspectief een goede plek geeft op onze mooie faculteit. Juist in de komende tijden, waarin corona overal invloed op zal hebben, is dit essentieel!

Om je meer te vertellen over wat wij als Studentenraad voor jou doen, en om je meer informatie te geven over hoe ook JIJ volgend jaar een verschil kunt maken op de faculteit, hebben wij een korte video gemaakt met daarin informatie over de Studentenraad en hoe jij hierbij zou kunnen. Kijk de video en neem voor meer informatie contact op via Studentenraad@umcutrecht.nl!

Link naar video: https://youtu.be/FTmnvJOx_cE

Met vriendelijke groet,