21 april 2020

Update onderwijs in coronatijd

Allereerst, goed nieuws dat je waarschijnlijk al hebt gezien in de media: het studenten reis product wordt met 3 maanden verlengd. Daarnaast wil ik je graag weer op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de opleiding.
Zoals je weet wordt er vanavond weer een persconferentie gehouden. Indien er naar aanleiding van deze persconferentie gevolgen zijn voor het onderwijs, zal ik dit later deze week communiceren. Houd er echter rekening mee dat de opleiding tijd nodig heeft om de eventuele gevolgen hiervan te overzien en te verwerken.

Opleidingsspecifieke informatie CRU Bachelor

Stand van zaken coschappen
Er is inmiddels een landelijke NFU richtlijn voor het hervatten van coschappen. Binnen deze kaders is de opleiding een scenario voor herstart bij ons aan het uitwerken. Uitgangspunt blijft dat we zo eerlijk mogelijk en voor zoveel mogelijk studenten de studie vertraging willen beperken. De eerste opzet wordt eind deze week voorgelegd aan de examinatoren en de examencommissie.
Er is helaas nog geen datum bekend waarop de coschappen weer hervat kunnen worden.

Tentamens en uitslagen
Het tentamen van GZC3 vindt plaats op 30 april met TestVision, zonder proctoring. Zie ook  de informatie op Blackboard.

Misschien een beetje streng maar ik wil jullie wijzen op art. 5.15 van de OER. Dit omdat er tot mijn grote spijt bij twee toetsen, die ook zonder proctoring hebben plaatsgevonden, fraude is geconstateerd.
In art. 5.15 wordt aangegeven wat er onder fraude valt en hoe dit bestraft kan worden. Zie voor bestraffing art. 5.15 lid 5:

Fraude en plagiaat wordt door de examencommissie als volgt bestraft:
In ieder geval:
-  ongeldig verklaren van het ingeleverde werkstuk of de toets.
-  berisping, die aangetekend wordt in OSIRIS.

 En eventueel voorts, afhankelijk van aard en omvang van de fraude of plagiaat, en van de studiefase van de student, één of meer van de volgende sancties:
-  verwijderen uit de cursus .
-  het niet meer in aanmerking komen voor een positief judicium (cum laude) als bedoeld in art. 6.3.
-  uitsluiting van deelname aan toetsen die behoren bij de betreffende cursus voor het lopende academisch jaar, dan wel voor een periode van 12 maanden. 
-  volledige uitsluiting van deelname aan alle toetsen voor een periode van 12 maanden.

Overige toetsing
Zodra meer bekend is over de overige toetsen informeer ik je.

Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, stel ze dan gerust via STIP. In de mail van volgende week komen we dan terug op de meest gestelde vragen.

Mededeling vanuit het Onderwijscentrum: Studentassessor 2020-2021 gezocht

Het Onderwijscentrum van het UMC Utrecht is voor studiejaar 2020-2021 op zoek naar een nieuwe Studentassessor. Dit is jouw kans om een jaar lang veel ervaring op te doen in besturen, adviseren en invloed uitoefenen!

Wij zoeken een student die op wil komen voor de belangen van de student! Heb jij een kritische blik op het onderwijs? Wil jij direct bijdragen aan verbeteringen in het onderwijs? Wil jij leren hoe een organisatie wordt aangestuurd? Wil jij leren vergaderen en invloed uitoefenen op het hoogste niveau van de UU? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit document geeft een meer uitgebreide beschrijving van het takenpakket.

Herken jij jezelf in dit profiel en heb jij affiniteit voor bestuurlijke processen? Als jij het leuk vindt om je bezig te houden met het verbeteren van jouw onderwijs en een belangrijke rol wilt spelen bij de veranderingen in deze tijd, dan is deze functie wellicht wat voor jou.
Stuur uiterlijk zaterdag 1 juni je motivatiebrief en CV naar Hege van Beek-van Honschooten: H.M.vanBeek-vanHonschooten@umcutrecht.nl.  Hierna word je uitgenodigd voor een gesprek.

Mededeling vanuit de Studentenraad: studentvertegenwoordigers gezocht

Juist in deze tijden, waarin er om de haverklap van alles verandert, is het belangrijk dat de student zijn stem kan laten horen. De Studentenraad is, net als de opleidingen, druk bezig met nadenken over hoe onderwijs gedigitaliseerd kan worden en hoe de herstart van de stages en coschappen eruit moet zien. Ook komend jaar zal er een Studentenraad moeten staan die de student vertegenwoordigt en het studentenperspectief een goede plek geeft op onze mooie faculteit. Juist in de komende tijden, waarin corona overal invloed op zal hebben, is dit essentieel!

Om je meer te vertellen over wat wij als Studentenraad voor jou doen, en om je meer informatie te geven over hoe ook JIJ volgend jaar een verschil kunt maken op de faculteit, is een korte video gemaakt met daarin informatie over de Studentenraad en hoe jij hierbij zou kunnen: https://youtu.be/FTmnvJOx_cE
Bekijk de video en neem voor meer informatie contact op via Studentenraad@umcutrecht.nl!

Mededeling vanuit de MSFU "Sams": chat met de opleidingsdirecteur

De MSFU "Sams" organiseert vrijdag 24 april om 15:00 uur een live stream op Instagram met Tineke Westerveld, opleidingsdirecteur Geneeskunde. Deze live stream wordt uitgezonden op het account 'msfusams'. Je hebt dan de mogelijkheid om direct jouw vragen aan Tineke te stellen. 

Tot slot

We hebben een hectische periode achter de rug. Van het ene op het andere moment konden we niet meer fysiek aanwezig zijn op de universiteit. Het onderwijs is razendsnel aangepast en waar mogelijk op afstand aan je aangeboden. Graag horen wij via een digitale evaluatie hoe jij dit hebt ervaren. De resultaten zullen door de docenten worden meegenomen om in eerste instantie het onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven en ze zullen door de universiteit worden meegenomen om het onderwijs op afstand zo optimaal mogelijk in te zetten.

Het invullen van de vragenlijst duurt tussen de 4 en 10 minuten.

De link naar de vragenlijst is: https://evaluatie.umcutrecht.nl/evasys/online.php?p=P79LU

De vragenlijst sluit op 1 mei.

Alvast bedankt voor je medewerking!

 

Met vriendelijke groet,

Isabel Thunnissen