21 april 2020

Update onderwijs in coronatijd

Zoals je weet wordt er vanavond weer een persconferentie gehouden. Indien er naar aanleiding van deze persconferentie gevolgen zijn voor het onderwijs, zal ik dit later deze week communiceren. Houd er echter rekening mee dat de opleiding tijd nodig heeft om de eventuele gevolgen hiervan te overzien en te verwerken.

Opleidingsspecifieke informatie Klinische Gezondheidswetenschappen

In de mail die je vorige week van de UU hebt ontvangen stond een stukje over online toetsing met de opmerking dat hier in de volgende UU mail meer informatie over komt. De opleiding heeft gemerkt dat veel studenten hier vragen over hebben. De UU is nog bezig met het opstellen van nieuw beleid over online toetsing, de kansen en de beperkingen ervan. We verwachten hier volgende week meer informatie over te krijgen.

Ik wil je graag wijzen op de Talma Eykman prijs. Dit is een prijs van € 1.000,- die wordt uitgereikt aan een masterstudent van de opleiding Geneeskunde, Biomedical Sciences en Klinische Gezondheidswetenschappen, die een excellent onderzoeksverslag of literatuur review heeft geschreven.

Master jaar 2 studenten kunnen zich voor deze prijs aanmelden als hun SLO met ten minste het cijfer 8 is beoordeeld. Kom jij hiervoor in aanmerking? Zorg er dan voor je je op tijd aanmeldt! De deadline is 24 april.

Meer informatie over de Talma Eykman prijs en andere prijzen en beurzen vind je op de website van het UMC Utrecht.

Mededeling vanuit het Onderwijscentrum: Studentassessor 2020-2021 gezocht

Het Onderwijscentrum van het UMC Utrecht is voor studiejaar 2020-2021 op zoek naar een nieuwe Studentassessor. Dit is jouw kans om een jaar lang veel ervaring op te doen in besturen, adviseren en invloed uitoefenen!

Wij zoeken een student die op wil komen voor de belangen van de student! Heb jij een kritische blik op het onderwijs? Wil jij direct bijdragen aan verbeteringen in het onderwijs? Wil jij leren hoe een organisatie wordt aangestuurd? Wil jij leren vergaderen en invloed uitoefenen op het hoogste niveau van de UU? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit document geeft een meer uitgebreide beschrijving van het takenpakket.

Herken jij jezelf in dit profiel en heb jij affiniteit met bestuurlijke processen? Als jij het leuk vindt om je bezig te houden met het verbeteren van jouw onderwijs en een belangrijke rol wilt spelen bij de veranderingen in deze tijd, dan is deze functie wellicht wat voor jou.
Stuur uiterlijk zaterdag 1 juni je motivatiebrief en CV naar Hege van Beek-van Honschooten: H.M.vanBeek-vanHonschooten@umcutrecht.nl. Hierna word je uitgenodigd voor een gesprek.

Mededeling vanuit de Studentenraad: studentvertegenwoordigers gezocht

Juist in deze tijden, waarin er om de haverklap van alles verandert, is het belangrijk dat de student zijn stem kan laten horen. De Studentenraad is, net als de opleidingen, druk bezig met nadenken over hoe onderwijs gedigitaliseerd kan worden en hoe de herstart van de stages en coschappen eruit moet zien. Ook komend jaar zal er een Studentenraad moeten staan die de student vertegenwoordigt en het studentenperspectief een goede plek geeft op onze mooie faculteit. Juist in de komende tijden, waarin corona overal invloed op zal hebben, is dit essentieel!

Om je meer te vertellen over wat wij als Studentenraad voor jou doen, en om je meer informatie te geven over hoe ook JIJ volgend jaar een verschil kunt maken op de faculteit, is een korte video gemaakt met daarin informatie over de Studentenraad en hoe jij hierbij zou kunnen: https://youtu.be/FTmnvJOx_cE
Bekijk de video en neem voor meer informatie contact op via Studentenraad@umcutrecht.nl!

Tot slot

We hebben een hectische periode achter de rug. Van het ene op het andere moment konden we niet meer fysiek aanwezig zijn op de universiteit. Het onderwijs is razendsnel aangepast en waar mogelijk op afstand aan je aangeboden. Graag horen wij via een digitale evaluatie hoe jij dit hebt ervaren. De resultaten zullen door de docenten worden meegenomen om in eerste instantie het onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven en ze zullen door de universiteit worden meegenomen om het onderwijs op afstand zo optimaal mogelijk in te zetten.

Het invullen van de vragenlijst duurt tussen de 4 en 10 minuten.

De link naar de vragenlijst is: https://evaluatie.umcutrecht.nl/evasys/online.php?p=P79LU

De vragenlijst sluit op 1 mei.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Met vriendelijke groet,

dr. Mirelle Stukstette