17 september 2020

Update onderwijks in coronatijd

Hierbij willen we weer een update geven van zaken vanuit de opleiding. Met ingang van oktober 2020 sturen we geen wekelijkse mail meer, maar alleen op het moment dat er belangrijke wijzigingen te melden zijn.

Opleidingsspecifieke informatie CRU bachelor

Onduidelijkheid over inschrijving CRUX-toetsen
We hebben gemerkt dat er onduidelijkheid is over de inschrijving voor de CRUX-toetsen.

Je moet je voor iedere CRUX-toets zelf inschrijven in Osiris. Dit geldt ook als je een CRUX-toets herkanst. Om je in te kunnen schrijven voor een CRUX-toets, dien je in Osiris ‘toegang tot inschrijving’ voor dat type CRUX-toets te hebben. Let op: deze toegang tot inschrijving betekent niet dat je al bent ingeschreven voor de CRUX toets. Jouw inschrijving moet je dus nog zelf regelen!

Inschrijving voor de CRUX-toets is mogelijk tot 1 week voor de CRUX toets, m.b.v. cursuscode GNBA200918. Je schrijft je hierbij in Osiris in voor TOETS (en dus niet voor CURSUS). Als je de code hebt ingevoerd, kun je kiezen voor de toets en het afnamemoment waarvoor je je wilt inschrijven.

Te laat met inschrijven? Tot 3 werkdagen sluitingstijd STIP is het mogelijk om je joker in te zetten. Let op: de joker kan slechts 1x per studiejaar worden gebruikt.

Ingeschreven voor een CRUX-toets maar je komt niet opdagen tijdens de toets? In dat geval krijg je een ND resultaat in Osiris. Dit houdt in dat je niet mag deelnemen aan de eerstvolgende gelegenheid van dat type CRUX-toets. Een ND vervalt niet aan het einde van het collegejaar, dus als de eerstvolgende gelegenheid valt in het nieuwe collegejaar betekent dit ook dat je niet kunt deelnemen.

Kijk voor meer informatie over de CRUX toetsen op: https://students.uu.nl/gnk-b/crux

Afspraken STIP

Sinds 7 september is het mogelijk om een afspraak te maken met het STIP. We merken soms dat studenten een afspraak maken en vervolgens niet komen opdagen. Heb je een afspraak gemaakt met het STIP, maar kun je niet komen of is je vraag inmiddels beantwoord, cancel dan de afspraak.

Griepvaccinatie

Bescherm onze patiënten. Zorg voor elkaar. Haal de griepprik. Juist nu!

Alle medewerkers en studenten van het UMC Utrecht kunnen van maandag 5 oktober tot en met vrijdag 23 oktober 2020 het jaarlijkse griepvaccin halen. Alleen samen kunnen we (kwetsbare) patiënten en elkaar beschermen tegen virussen, zoals het griepvirus. Door met elkaar een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen, kunnen we besmetting van virussen zo veel mogelijk voorkomen. Gelukkig is voor het griepvirus een vaccin beschikbaar en kun je hem eenvoudig halen, ook als je thuiswerkt.

Waar en wanneer?

Maandag 5 oktober t/m vrijdag 9 oktober 2020

• Dagelijks van 7.30 – 17.30 uur op het lift/beddenplein B.01
  • Dagelijks van 7.30 – 17.30 uur in de centrale hal van het WKZ

Maandag 12 oktober t/m vrijdag 16 oktober 2020

• Dagelijks van 7.30 – 17.30 uur bij de ‘Pitsstop’, H.00
  • Maandag 12 oktober en dinsdag 13 oktober 2020 in de Bolognazaal van het Matthias van Geunsgebouw

Maandag 19 oktober t/m vrijdag 23 oktober 2020

• Dagelijks van 7.30 uur - 17.30 uur in de Bolognazaal van het Matthias van Geunsgebouw

Voor de thuiswerkers: welkom in de Bolognazaal
De griepprik is voor iedereen en natuurlijk ook beschikbaar voor de studenten die vanuit huis werken. Je kunt jouw griepprik halen op de locatie buiten het ziekenhuis, namelijk in de Bolognazaal van het Matthias van Geunsgebouw.

Haal je elders het griepvaccin, geef dan altijd je studentennummer door aan griepvaccinatie@umcutrecht.nl, zodat het meegenomen kan worden in de analyse.

Utrecht Student Journal

De tweede editie van het Utrecht Student Journal (USJ) is uit! Het USJ is hét tijdschrift voor en door studenten geneeskunde, biomedische wetenschappen en klinische gezondheidswetenschappen en heeft als doel om wetenschap laagdrempelig te maken. Je leest er naast wetenschappelijke artikelen een interview met Hans Clevers (hoogleraar moleculaire genetica), een dubbel interview met een Prof Lenny Verkooijen & PhD Alice over hoe het is om te promoveren en je leert over Open Science. Het magazine lees je via deze link!

Toneelstuk Diversiteit en Inclusie

Op 1 oktober as. wordt er een theaterstuk georganiseerd in het kader van “Diversity Day”. Het theaterstuk zal via een livestream worden uitgezonden. Er worden intermezzo’s georganiseerd waarin uitwisseling over de inhoud kan plaatsvinden. Bij deze nodigt het Platform “Diversiteit en Inclusie” je van harte uit voor de livestream van dit theaterstuk. Je kunt je aanmelden via deze link. Kort voor de datum wordt de link gestuurd voor het online platform waarmee de livestream wordt uitgezonden.

Als er naar aanleiding van deze mail nog vragen zijn, stel ze gerust via STIP.

Met vriendelijke groet,

Isabel Thunnissen