23 juni 2020

Update BMW-onderwijs in coronatijd

Beste student,

Hierbij een nieuw bericht over de stand van zaken en de ontwikkelingen binnen de opleiding ten aanzien van de aanpassingen vanwege de COVID-19 uitbraak.

Met ingang van volgende week wordt de wekelijkse update op donderdag verstuurd, in plaats van op dinsdag. Dit communicatiemoment blijkt meer in lijn met de communicatie vanuit het UMC Utrecht.

Opleidingsspecifieke informatie Biomedische Wetenschappen

Evaluatie Periode 4

Periode 4 nadert zijn einde en de zomervakantie lonkt voor velen. Toch wil ik je vragen om de cursusevaluaties die je binnenkort via de cursuscoördinatoren toegestuurd krijgt, in te vullen. De informatie uit de evaluaties is voor de docenten, de opleiding én de toekomstige deelnemers aan de cursus van groot belang om de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren.  Ondertussen heb je ook een aparte UU-evaluatie gekregen over het online onderwijs van Periode 4. Ook daarvoor vraag ik je medewerking.

Zomerscriptiegroepen

Sinds deze week kunnen studenten zich bij het Skills Lab opgeven voor zomerscriptiegroepen. Je wordt in een groep geplaatst met andere studenten die ook bezig zijn met hun scriptie. Je kunt kiezen voor een groep die intensief bij elkaar komt (elke dag) of een groep die elkaar twee keer per week ziet. De groep wordt begeleid door een schrijfcoach van het Skills Lab. De eerste groepen kunnen in de week van 22 juni al starten. Daarnaast starten er ook doorlopend in de zomer groepen.

Aanvullende toetsen Periode 3 en 4

Voor alle aanvullende toetsen van Periode 3 is ondertussen geregeld dat die op locatie (veelal in het HvdB) kunnen plaatsvinden. In MyTimetable kun je alle toetszalen en tijden terug vinden. Ook voor de aanvullende toetsen van Periode 4 zullen wij proberen om de toetsen op locatie te organiseren. Zodra de zalen en tijden bekend zijn, krijg je hierover verdere informatie.

Coaches en studieadviseurs

Mocht je in de komende tijd vragen hebben over je studie of welzijn, dan kun je hiervoor altijd terecht bij één van de studieadviseurs (adviseurs@umcutrecht.nl, of plan zelf een afspraak in via www.planzelf.nl/enterprise/bij/umcutrecht_BMW) of bij onze coach Simone Schut (s.h.a.schut-voortman@umcutrecht.nl). Daarnaast zijn Marte Otter en Sophie Reekers voor alle vragen en verzoeken laagdrempelig bereikbaar via studentbegeleiding@umcutrecht.nl.

Mededeling vanuit het STIP: openingstijden wijzigen per 29 juni

• Met ingang van maandag 29 juni 2020 zijn de openingstijden van het STIP, tot nader bericht, als volgt:
  • Maandag t/m vrijdag 9.00 – 13.30 uur. In dit timeslot wordt de telefoon beantwoord van 10.45 – 13.30 uur.
  • De fysieke balie blijft vooralsnog gesloten.

Tot slot

Alle relevante informatie van de UU en van de opleiding kun je ook terugvinden op de digitale studiegids onder het kopje “Onderwijs en coronavirus”. Mochten er desondanks nog vragen zijn over het BMW-onderwijs mail naar BachelorBMW@umcutrecht.nl of STIP@umcutrecht.nl voor vragen over het coronavirus.

Met vriendelijke groet,

Astrid Freriksen