Update: Bericht in reactie op de situatie in Oekraïne

Update 4 maart

De UU volgt nauwlettend de ontwikkelingen rondom de oorlog in Oekraïne. Omdat we de informatie graag op één centrale plek willen aanbieden, plaatsen we vanaf nu alle nieuwsberichten en updates op https://www.uu.nl/oekraine.

Ga naar uu.nl/oekraine

Bericht van 1 maart:

De Universiteit Utrecht is geschokt door de Russische inval in Oekraïne en leeft mee met alle getroffenen. Wat er nu in Oekraïne gebeurt is afschuwelijk, en we maken ons grote zorgen over de gevolgen voor alle betrokkenen. Wij willen onze solidariteit betuigen met studenten en universitaire medewerkers in en uit Oekraïne, en wij steunen diegenen in de academische gemeenschappen in Rusland die zich tegen de oorlog uitspreken. Laten wij ons samen inzetten voor vrede, respect, dialoog en open samenwerking.

We kunnen ons voorstellen dat de situatie een grote impact heeft op het welzijn van veel studenten, onderzoekers, docenten en andere medewerkers in onze gemeenschap. De Universiteit Utrecht zet zich in om iedereen te steunen die direct of indirect door deze gebeurtenissen wordt geraakt. Wij staan in contact met onze Oekraïense en Russische studenten en medewerkers, en zoeken naar mogelijkheden voor verdere hulp en ondersteuning in geval van nood, financieel of anderszins.

Lees verder op UU.nl