Universiteit Utrecht zet de knop om

Een figuur van een thermostaatknop die naar 15 procent minder wordt gezet. Daarnaast staat de tekst: Zet de knop om.

Universiteit Utrecht doet er alles aan om zoveel mogelijk energie te besparen. Enerzijds vanwege de stijgende energiekosten. Anderzijds omdat we in 2030 CO2-neutraal willen zijn. Daarom start vandaag de campagne ‘Universiteit Utrecht zet de knop om’. Op uu.nl/zetdeknopom zie je welke maatregelen de universiteit doorvoert en hoe jij kunt helpen met energie besparen. Doe je mee?

Met de campagne 'Universiteit Utrecht zet de knop om' roepen we UU’ers op om een steentje bij te dragen aan het verlagen van het energieverbruik van de universiteit. Het doel is dat we uiteindelijk op de universiteit net zo bewust omgaan met energie als thuis. Tijdens de campagne delen we bespaartips via posters, het intranet en de schermen in de openbare ruimtes. De campagne loopt heel 2023.

Energieverbruik met 15 procent extra omlaag

Op dit moment verbruikt de Universiteit Utrecht jaarlijks evenveel gas als 13.000 huishoudens. Door de stijgende prijzen kan de energierekening in 2023 oplopen tot 35 miljoen euro. Geld dat we liever besteden aan onderwijs en onderzoek. Daarom voert de universiteit een aantal energiebesparende maatregelen door in de gebouwen. Een overzicht van de maatregelen vind je op uu.nl/zetdeknopom. Het doel is om in 2023 15 procent energie te besparen, bovenop de bestaande bespaardoelen en -maatregelen.