1 augustus 2019

Universiteit ruimt weesfietsen op in augustus

Een gestalde fiets met sticker

Regelmatig ruimt de Universiteit Utrecht fietswrakken en weesfietsen op om zo gevaarlijke situaties te voorkomen en het straatbeeld te verbeteren. Op 4 augustus 2019 begint er weer een weesfietsenactie. Op die dag worden fietsen in de openbaar toegankelijke fietsenstallingen én in de openbare ruimte van de universiteit gelabeld.

Wat is een weesfiets?

Een weesfiets is een fiets die al langere tijd ergens gestald staat en niet meer wordt gebruikt. Deze fietsen houden plaatsen bezet die hard nodig zijn voor fietsen die wél worden gebruikt. Als die plaatsen bezet zijn, zetten mensen hun fiets neer op plekken waar dit overlast of gevaar kan veroorzaken.

Wat houdt de opruimactie in?

• Op zondag 4 augustus 2019 krijgen de fietsen die in door de Universiteit Utrecht beheerde openbaar toegankelijke fietsenstallingen staan een label.
  • Gebruik je je fiets gewoon? Haal het label van je fiets af. Jouw fiets wordt dan niet verwijderd.
  • Staat de gelabelde fiets  er op maandag 9 september 2019 nog steeds? Dan verwijdert Fietspunt BV de fiets. Waar nodig worden sloten doorgeslepen. De beschadigde sloten worden niet vergoed.
  • Verwijderde fietsen gaan naar het depot van Fietspunt BV (Wilhelminalaan 2a, 030-280 34 00), waar ze vier weken worden bewaard: van 9 september tot en met 4 oktober 2019. Daarna recyclet of verkoopt Fietspunt BV de fietsen.

Mijn fiets is weg. Wat nu?

Is jouw fiets verwijderd? Dan kun je deze tot en met 4 oktober 2019 ophalen bij het depot van Fietspunt BV (Wilhelminalaan 2a, 030-280 34 00). Neem een geldig identiteitsbewijs en je fietssleutel mee. Je betaalt € 12,50 stallingskosten.

Meer informatie: www.uu.nl/fiets