28 januari 2020

Universiteit ruimt weer weesfietsen op

Weesfietsenactie

Regelmatig ruimt de Universiteit Utrecht fietswrakken en weesfietsen op om zo gevaarlijke situaties te voorkomen en het straatbeeld te verbeteren. Op zondag 2 februari 2020 begint er weer een weesfietsenactie. Op die dag worden fietsen in de openbare en medewerkersfietsenstallingen én in de openbare ruimte van de universiteit gelabeld.

Wat is een weesfiets?

Een weesfiets is een fiets die al langere tijd ergens gestald staat en niet meer wordt gebruikt. Deze fietsen houden plaatsen bezet die hard nodig zijn voor fietsen die wél worden gebruikt. Als die plaatsen bezet zijn, zetten mensen hun fiets neer op plekken waar dit overlast of gevaar kan veroorzaken.

Wat houdt de opruimactie in?

• In de laatste week van januari krijgen de fietsen die in de fietsenstallingen van de Universiteit Utrecht staan een label.
  • Gebruik je je fiets gewoon? Haal het label van je fiets af. Jouw fiets wordt dan niet verwijderd.
  • Staat de gelabelde fiets er op 2 maart 2020 nog steeds? Dan verwijdert Fietspunt BV de fiets. Waar nodig worden sloten doorgeslepen. De beschadigde sloten worden niet vergoed.
  • Verwijderde fietsen gaan naar het depot van Fietspunt BV, Wilhelminalaan 2a, waar ze vier weken worden bewaard: van 2 maart tot en met 27 maart. Daarna recyclet of verkoopt Fietspunt BV de fietsen. Je kunt je fiets afhalen nadat je telefonisch een afspraak hiervoor hebt gemaakt via 06-20 51 56 80.

Mijn fiets is weg. Wat nu?

Is jouw fiets verwijderd? Dan kun je deze tot en met 27 maart ophalen bij het depot van Fietspunt BV, Wilhelminalaan 2a. Je maakt hiervoor telefonisch een afspraak via 06-20 51 56 80. Neem een geldig identiteitsbewijs en je fietssleutel mee. Je betaalt € 12,50 depotkosten.

www.uu.nl/fiets