1 oktober 2021

Uitnodiging Study Abroad weken (4 t/m 15 oktober 2021)

Tijdens de Study Abroad weken van 4 – 15 oktober organiseren de International Offices van de Universiteit Utrecht samen verschillende (online) voorlichting-sessies over een uitwisseling naar het buitenland in het volgende collegejaar 2022-2023.

Elke faculteit organiseert één of meerdere (online) bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomst(en) wordt informatie specifiek voor jou als student van de Faculteit Geowetenschappen aangeboden. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in Teams op 12 oktober aanstaande vanaf 14.00. Er zullen exchange studenten van andere universiteiten aanwezig zijn en (oud) GEO studenten zullen hun ervaringen delen. Verder zal de International Officer van GEO je meer over het proces en de voorwaarden vertellen. Voor deelname kijk hier.

Wat is een uitwisseling?

Een uitwisseling is een semester of academisch jaar studeren aan een buitenlandse universiteit waarmee de Universiteit Utrecht een uitwisselingsovereenkomst heeft. Behaalde cursussen kunnen worden ingebracht in jouw studieprogramma aan de Universiteit Utrecht.

Maar corona dan?

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat studenten de mogelijkheid krijgen om op uitwisseling te gaan en zo internationale ervaring op te doen. Tegelijkertijd zijn er de afgelopen tijd door COVID-19, tot onze grote spijt, verschillende uitwisselingprogramma’s geannuleerd. We hopen dat er meer mogelijkheden zijn voor het uitwisselingsprogramma in 2022-2023. De afgelopen periode is gebleken dat we hier echter geen garanties voor kunnen geven. Ondanks alle onzekerheden willen we je wel graag voorlichten over de mogelijkheden die er zijn, zodat jij een goed beeld krijgt van wat er bij een uitwisseling komt kijken.

Meer weten over een uitwisseling? Neem dan deel aan de Study Abroad weken!

Tijdens de Study Abroad weken geven we meerdere (online) voorlichtingen en workshops. In verschillende sessies leggen we uit wat een uitwisseling is, hoe je een geschikte bestemming kiest en bespreken we de aanmeldprocedure.

Naast deze sessies zijn er ook universiteitsbrede sessies, toegankelijk voor alle studenten. Het volledige programma van de Study Abroad weken en informatie over hoe je je kunt aanmelden vind je op de website.

Later bekijken?

Kan je niet deelnemen aan de sessies, maar wil je het wel graag op een later moment alsnog kunnen bekijken? Enkele sessies zullen worden opgenomen. Wanneer de opnames beschikbaar zijn kan je ze terugvinden op deze website.

We hopen je te zien tijdens de Study Abroad weken! Alvast veel succes en plezier bij de eerste voorbereidingen!