23 januari 2018

Twee docenten GW genomineerd voor docentprijzen UU

Docentenprijzen UU
Saskia Stevens (links) en Sophie Reinders (rechts)

Twee docenten van Geesteswetenschappen zijn genomineerd voor de docentprijzen van de UU. Saskia Stevens (Geschiedenis) maakt kans op de prijs van beste docent en Sophie Reinders (Nederlandse taal en cultuur) is genomineerd in de categorie docenttalent.

De genomineerde docenten zijn voorgedragen door hun eigen studievereniging. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Onderwijsparade op dinsdag 6 maart, de uitreiking is tijdens de Dies van de UU op 26 maart. De winnaars krijgen een wisseltrofee en een geldbedrag (5000 euro voor Docent van het Jaar, 3000 voor het Docenttalent). De twee studieverenigingen die de winnaars voorgedragen hebben, krijgen elk 1000 euro.

Docentenprijs

Met de Docentenprijs en de prijs voor Docenttalent, zet de UU zet ieder jaar twee docenten in het zonnetje die uitzonderlijk goed presteren en studenten prikkelen, uitdagen en motiveren. De studieverenigingen van de Universiteit Utrecht hebben dit jaar 17 docenten voorgedragen voor de categorie Docent van het Jaar en 14 voor de categorie Docenttalent.

Een jury van docenten en studenten heeft uit deze voordrachten per categorie drie genomineerden geselecteerd. Criteria zijn bijvoorbeeld de onderwijsvisie van de docent, het creëren van interactie met de studenten en de leerervaring van de studenten. Uit de shortlist met genomineerden worden uiteindelijk de winnaars gekozen. Hiervoor gaat de jury in gesprek met de studieverenigingen die de genomineerde docenten hebben voorgedragen.

Genomineerd voor Prijs Docenttalent:

• Rachel Dijkstra (Rechtsgeleerdheid, voorgedragen door de Juridische Studentenvereniging te Utrecht
  • Tom Overmans (Bestuurs- en organisatiewetenschap, voorgedragen door studievereniging Perikles)
  • Sophie Reinders (Nederlandse Taal en Cultuur, voorgedragen door studievereniging Awater)

Genomineerden voor Docentenprijs:

• Krijn de Jong (Scheikunde, voorgedragen door Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging “Proton”)
  • Margot Koster (Biologie, voorgedragen door de Utrechtse Biologen Vereniging)
  • Saskia Stevens (Geschiedenis, voorgedragen door de Utrechtse Historische Studentenkring)