7 mei 2019

Tram 22 komt eraan

Het zal je niet ontgaan zijn: tram 22 komt eraan! Op zaterdag 11 mei starten de testritten van de dienstregeling. De trams gaan dan frequenter rijden. De tram brengt je straks binnen een mum van tijd van Utrecht Centraal naar het Utrecht Science Park. Als reizigers straks mee mogen, rijdt hij alleen doordeweeks. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk eind december 2019. Let wel op want de tram rijdt op dit moment ook in het weekend testritten.

Waarom testritten?

De testritten zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes voorbereid is voor de overstap van bus 12 naar tram 22. Hiermee leren de trambestuurders de nieuwe tram en de trambaan goed kennen. Ook wordt er geoefend met allerlei onverwachte situaties en wordt gecheckt of de tram op tijd kan rijden. Dit gebeurt allemaal met de dienstregeling in het achterhoofd.

Safety first

Het wordt opletten geblazen want in de spits rijdt de tram wel zestien keer voorbij! Als de waarschuwingslichten knipperen en geluid maken, komt de tram eraan. Blijf op zo’n moment dus even wachten. Is er geen licht en geluid, dan kun je veilig oversteken. Houd in je achterhoofd dat de tram altijd voorrang heeft, ook als hij afslaat of van links komt.