27 januari 2020

Trainee worden bij het Rijk?

Kom naar Inhousedag op 30 januari 2020

De traineeships van de Academie voor Wetgeving en de Academie voor Overheidsjuristen bieden een uitgelezen kans om bij het Rijk een vliegende start te maken.

Traineeship tot wetgevingsjurist
Wetgevingsjuristen besteden een groot deel van hun tijd aan het opstellen of beoordelen van voorgenomen regelgeving. Dat omvat veel meer dan alleen het schrijven van teksten. Overleg en consultatie met anderen is noodzakelijk. Bovendien moet de juridische houdbaarheid van de regels gegarandeerd worden. De opleiding voor wetgevingsjurist omvat alle theoretische en praktische inzichten die je nodig hebt om goede wetgeving op te stellen.

Traineeship tot overheidsjurist
Een overheidsjurist draagt samen met collega’s bij aan de oplossing van maatschappelijk relevante problemen. Dit vindt plaats binnen rechtsstatelijke kaders. Afhankelijk van je werkplek houd je je bezig met bijvoorbeeld zorg, veiligheid, onderwijs of andere beleidsterreinen. Ook internationaal of Europees recht kan tot het werkterrein van de overheidsjurist behoren. Tijdens de opleiding tot overheidsjurist leer je de noodzakelijke vaardigheden om gedegen juridische adviezen te geven, juridische producten te maken en de Staat te vertegenwoordigen in procedures.

Werken en leren
Beide traineeships duren twee jaar. Als trainee krijg je een aanstelling bij een ministerie, het Bureau Wetgeving van de Tweede Kamer of een andere organisatie binnen het Rijk. Je krijgt tijdens je opleiding les van de beste docenten uit de wetenschap en de praktijk. Om toegelaten te worden, moet je een juridische master hebben afgerond. Kennis van het staats- en bestuursrecht, het privaatrecht en het Europese recht is daarbij vereist.

Meer weten?
De academies organiseren een inhousedag op donderdag 30 januari 2020. 

Verhalen uit de praktijk: Tijdens deze middag deelt een trainee zijn of haar ervaringen met de opleiding en het werk.
Opleiding: Je krijgt informatie over de opzet en inhoud van beide traineeopleidingen. Tijdens de borrel na afloop kan je vragen stellen aan de trainees en de staf van de Academies.
Workshop: In de workshop ga je zelf aan de slag. Zo kun je ervaren welke vaardigheden een rol spelen bij het werk van de wetgevingsjurist en de overheidsjurist. 
Selectieprocedure: We vertellen je ook alles wat je moet weten over de selectieprocedure. 

Aanmelden: Stuur een email met jouw gegevens (naam en telefoonnummer) naar academie@acwet.nl

Data:           donderdag 30 januari 2020
Tijdstip:       13-16.30 uur, aansluitend een borrel
Locatie:       Academiegebouw, Lange Voorhout 62 te Den Haag

De volgende selectieprocedure voor de traineeships begint op 28 februari 2019. 
Meer informatie hierover vind je op onze website: https://rechtenoverheid.nl/traineeopleiding