18 juli 2017

Tienduizend euro voor beste onderzoeksvoorstel

Vluchtelingen die willen promoveren aan een Nederlandse universiteit of een plan hebben voor een wetenschappelijke publicatie, kunnen vóór 16 oktober 2017 een voorstel indienen bij het UAF. De beste inzending wordt beloond met de Peter Baehr Prijs, een bedrag van €10.000. Met deze prijs stimuleert het UAF onderzoek op het terrein van mensenrechten, het vluchtelingenvraagstuk en buitenlands beleid.

Het prijzengeld is bedoeld om promotieonderzoek voor te bereiden of een promotieplek aan een erkende wetenschappelijke instelling te verwerven. Sinds 2016 zijn de criteria voor toekenning van de prijs verruimd. Naast promotievoorstellen kunnen ook plannen voor een wetenschappelijke publicatie worden ingediend. Aanmelding staat open voor alle eerste- en tweedegeneratie vluchtelingen in Nederland.

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF maakt de winnaar in december bekend.