9 juli 2019

Thema Opening Academisch Jaar ‘Erkennen en Waarderen’. Schrijf je nu in.

Op 2 september viert de Universiteit Utrecht de Opening van het Academisch Jaar feestelijk in de Domkerk. De viering staat in het teken van erkennen en waarderen. Ook reikt de rector de studentenprijzen uit. Bijwonen? Aanmelden kan vanaf nu tot uiterlijk 20 augustus.

Wanneer word je als medewerker van de universiteit goed gezien? De wetenschap is in transitie. Het tijdperk dat wetenschappers voornamelijk worden gewaardeerd op publicaties in toptijdschriften loopt ten einde. Onderwijs en public engagement zijn minstens zo belangrijk. Net als leidinggevende kwaliteiten. We willen een gemeenschap zijn die teams koestert en alle talenten een plaats geeft. En dat alles in een veilige werkomgeving. De vraag is hoe we samen met het niet-wetenschappelijk personeel en studenten zo’n cultuur scheppen en woorden omzetten in dagelijkse praktijk. Tijdens de Opening van het nieuwe Academisch Jaar staan we hier bij stil.

Programma
Het programma bevat bijdragen van Stan Gielen (voorzitter NWO), Belle Derks van De Jonge Akademie, en Annetje Ottow (vicevoorzitter CvB). Daarnaast worden de studentenprijzen uitgereikt en zal Anton Pijpers de algemene bestuurlijke actualiteit bespreken. Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door Archie’s Grand Adventure. Na afloop ben je van harte welkom op de receptie in de Aula van het Academiegebouw, Domplein 29.

2 september 16.00-17.15 uur. De deuren sluiten om 15.45 uur.

Domkerk, Utrecht.

Aanmelden kan tot en met 20 augustus via het registratieformulier.

Je kunt de ceremonie op de dag zelf ook volgen via een livestream.