7 oktober 2019

Test je wachtwoord en krijg gratis een iPad

Foto van iPads

Soms zijn dingen anders dan ze lijken. Zoals nu! Phishing werkt ook zo: met een aantrekkelijke, maar valse boodschap word je verleid je gegevens of geld af te staan.

Ver-van-je-bed-show? Dat hoeft niet!

Het team Informatiebeveiliging van de Universiteit Utrecht is er om je te helpen met beveiligen. Want dreigingen van buitenaf lijken misschien een ver-van-je-bed-show en ‘dit overkomt alleen een ander’, maar iedereen kan slachtoffer zijn of worden. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen, helpen we elkaar met beveiligen.

Informatiebeveiliging

Op de studentensite hebben we belangrijke achtergrond over informatiebeveiliging voor jou op een rijtje gezet. Kijk op http://students.uu.nl/informatiebeveiliging voor antwoorden op vragen als;

• Hoe kies ik goede wachtwoorden, en vooral: hoe onthoud ik ze?
  • Waar sla ik mijn data veilig op?
  • Hoe beveilig ik mijn eigen computer?

Tijdens deze week van de veiligheid zie je op verschillende locaties onze (mega)posters: met een knipoog over serieuze onderwerpen uit de praktijk. Tot snel op de site!