27 augustus 2021

Tafelgesprek: het UMC Utrecht over 15 jaar (Lustrum UMCU)

In het kader van het lustrum van het UMC Utrecht zullen tijdens dit tafelgesprek verschillende gasten met elkaar in gesprek gaan over zijn/haar denkwijzen over hoe het UMC Utrecht er over grofweg 15 jaar uit kan zien.

De focus van het gesprek ligt op de rol van AI, digitale zorg en de hierdoor mede veranderende rol van zorgprofessionals en opleiding. Komen patiënten over 15 jaar nog fysiek naar het UMC Utrecht toe of maken mensen thuis gebruik van zorginnovaties? Opereren artsen nog zelf en wat kunnen we over laten aan de digitale innovaties? Misschien nog wel het belangrijkste; hoe kijken patiënten naar deze veranderingen? En hoe leiden we zorgprofessionals hiervoor op? We kijken naar het heden en de nabije toekomst.

Tijdens dit hybride tafelgesprek bespreken inspirerende gasten dit thema vanuit eigen visie en expertise.

Kijk en praat mee via de livestream

Kijkers kunnen via de livestream niet alleen meekijken maar ook reageren op stellingen en vragen insturen. We zijn heel benieuwd naar jouw ideeën. Dus doe mee op 7 september 16.30 - 17.30 uur. De livestream is vanaf begin september hier te vinden en wordt ook uitgezonden in de blauwe collegezaal in het UMC Utrecht. 

Programma

Het tafelgesprek begint om 16.30 live vanuit de Snijzaal in het Anatomiegebouw. Er worden verschillende stellingen en knelpunten op tafel gelegd en besproken.  

Naast het inhoudelijke gesprek mogen we ook genieten van muzikale en poëtische intermezzo’s van studentengezelschappen van Parnassos Cultuurcentrum.

Tafelgasten

 • Folkert Asselbergs, Hoogleraar Cardiologie 
  Voorzitter 'Lange termijn visie op zorg UMC Utrecht'
 • Wouter Veldhuis, Radioloog
  Artificial Intelligence en digitale zorgtoepassingen in de praktijk 
 • Marieke Schuurmans, Directeur Professionals in de zorg
  Organisatie van de zorg en het opleiden van toekomstige zorgprofessionals 
 • Annet van Royen, Opleidingsdirecteur Geneeskunde
  Opleiden van toekomstige artsen
 • Ernest van den Bemd
  Vanuit het patiëntenperspectief

Tot 7 september!