18 juli 2017

Susan en Steven winnen The Big UU Game

Winnaars Susan en Steven

Ze doen allebei de Masteropleiding Computing Science en zijn deze zomer keihard aan het werk aan hun eigen startup, maar voor Susan en Steven is dat nog niet genoeg. Ze wonnen ook The Big UU Game, waarbij deelnemers via een app punten konden verdienen door het unlocken van locaties en beantwoorden van lastige vragen.

Wat maakte jullie succesvolle deelnemers?

Susan en Steven kijken elkaar aan. “Dat we het hebben volgehouden tot het einde?” zegt Steven. Susan vult aan: “We zijn allebei gewoon superenthousiast. Als we ons ergens in vastbijten, houden we dat ook vol.” “En we houden van puzzels.”

Wat maakte de game zo leuk?

“Het was leuk om het samen te doen,” zegt Susan. Ze raadt mensen aan om het met een groepje te doen, als de game opnieuw gaat lopen. “Andere mensen meenemen, en er dan gewoon voor gaan.” Na even denken vult ze aan: “Het was ook leuk dat de antwoorden op de vragen zelf ook weer een soort speurtocht waren.” Bijvoorbeeld het adres van een gebouw in plaats van een naam, of ‘het internationale jaar van de aardappel’ in plaats van een jaartal. “Als je het antwoord op de vraag wist, moest je nog een tweede speurtocht doen om erachter te komen wat je moest invullen.”

Hebben jullie nog nieuwe dingen geleerd en nieuwe plekken gezien?

Steven: “Er waren geen vragen waar ik meteen al het antwoord op wist. Dat er vroeger een bamboebos stond op de plek van de fietsenstalling van het Koningsberger was een leuk weetje.” Susan: “Ja, iemand die met ons meeliep wist toevallig het antwoord. En wij zo van: wát? Hóe dan?”

Hoe vind je de antwoorden op dat soort vragen als er niet toevallig zo iemand meeloopt?

Susan: “We kwamen er halverwege achter dat er best veel dingen in de DUB stonden. Maar ook gewoon heel veel zoeken. Zoals die vraag over stalactieten in de fietsenkelder, dat was gewoon zoeken. Drie keer iedere fietsenstalling bezichtigen.” Steven vult aan: “Zo ontdek je nog eens nieuwe plekken op de Uithof. In de fietsenstalling van het UMC waren we nog niet eerder geweest.”

“De vraag over welk gebouw géén zonnepanelen op het dak heeft was ook een lastige”, zegt Susan. “We hebben op het dak van Casa Confetti om ons heen staan kijken om daar het antwoord op te vinden.”

Doen jullie de volgende keer weer mee?

Ze twijfelen geen seconde. “Zeker”, zegt Steven. “Als titelverdediger.”