Stuur je scriptie in en maak kans op de Scriptieprijs van Kenniscentrum Waterlinies

Schrijf jij de beste scriptie die betrekking heeft op de Hollandse Waterlinies? Dan kan je een geldprijs en een publicatie in een militair historisch tijdschrift winnen!

Kenniscentrum Waterlinies

Als je overweegt om een scriptie te schrijven over militaire geschiedenis, dan kan je terecht bij het Kenniscentrum Waterlinies voor ondersteuning zoals relevante documenten en afbeeldingen. Mocht je tijdens het schrijven tegen bepaalde zaken aanlopen, dan kan je hiervoor contact opnemen. Ook kan je bij de verschillende deelnemende organisaties terecht voor passende literatuur bij het onderwerp. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Onderzoeksagenda van Kenniscentrum Waterlinies om inspiratie op te doen voor een scriptie over waterlinies in Nederland, of militair-historische onderwerpen die daarmee raakvlakken hebben.

Scriptieprijs

Bovendien kan je je scriptie insturen voor de scriptieprijs! Je maakt kans op een geldbedrag van €250 en publicatie in het vaktijdschrift Mars et Historia, van de Nederlandse Vereniging voor Militaire Historie. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen hbo of wo-student, bachelor- of masterstudent. Iedereen met een toepasselijke studie op deze niveaus mag zijn of haar scriptie indienen. Je scriptie moet minder dan twee jaar geleden gepubliceerd zijn. 

Meer informatie

Als je wil deelnemen kan je het contactformulier invullen. De uiterste inleverdatum van de scriptie is 1 september van elk jaar. In oktober wordt de winnaar door de jury bekend gemaakt.

Meer informatie vind je op de site van Kenniscentrum Waterlinies.

Meer informatie
Kenniscentrum Waterlinies