13 juni 2019

Studentensite en MyUU app weer goed beoordeeld door studenten

Afgelopen winter is er onderzoek gedaan naar de tevredenheid over de studentensite en de MyUU app. Door middel van een enquête konden studenten hun mening geven. Studenten beoordelen de studentensite gemiddeld met een 7,4 en de MyUU app met een 7,8.

We bedanken iedereen die de enquête heeft ingevuld. De winnaars van de cadeaubonnen hebben inmiddels bericht gekregen.

Een aantal opvallende resultaten:

• Hoe recenter studenten gestart zijn, hoe hoger het cijfer dat zij aan de studentensite geven.
  • Vooral eerste- en tweedejaarsstudenten geven aan de studentensite vaak te bezoeken.
  • 6% van de studenten geeft aan nooit op de studentensite te kijken. Ongeveer een kwart van deze groep geeft aan de studentensite niet te kennen.
  • Het merendeel van de studenten vindt de opbouw van de studentensite duidelijk en het design prettig.
  • Studenten geven zelf aan dat zij op de studentensite vooral zoeken naar informatie over printen, roosters, bibliotheek, Blackboard, minoren en informatie over cursussen/vakken.
  • Slecht een klein gedeelte van de studenten leest nieuws- en agendaberichten.

• 88% van de studenten gebruikt de MyUU app minstens wekelijks.
  • 4% van de studenten gebruikt de MyUU app niet.
  • 91% van de studenten is (zeer) tevreden over de informatie die de MyUU app biedt.
  • 88% van de studenten is (zeer) tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de app.

Geef jij ook je mening?

Hoewel de website goed beoordeeld is, blijven we altijd bezig met deze te verbeteren. Daarom willen we graag horen wat jij van de studentensite vindt. Waar ben je tevreden over? Wat vind je minder goed? Je kan altijd je mening geven door middel van de feedback-knop aan de rechterkant van het scherm, of door te mailen naar studentensite@uu.nl.