Studenten weer terug op de faculteit

hoorcollege zaal

Vorige week maandag was het eindelijk weer zo ver: studenten mochten na maanden online studie weer op locatie college volgen. Het academisch jaar is weer begonnen en de studenten zijn weer terug op de faculteit. Het begin van het nieuwe studiejaar biedt alle reden tot vrolijkheid. We vinden het heerlijk dat we de studenten weer mogen ontvangen.

Naast dat we een groot aantal studenten weer terugzagen, waren er ook vele onbekende gezichten die voor het eerst op de faculteit rondliepen. De facultaire introductiedagen, die de D.S.K. in samenwerking met de faculteit organiseerde, verliepen soepel. Maandagochtend werden alle eerstejaars verwelkomd door onder andere onze nieuwe decaan Debbie Jaarsma  externe link, Vice-decaan Onderwijs Merel Langelaar  externe linken Onderwijsdirecteur Bachelor Theo van Haeften  externe link. Dit ging anders dan voorheen door de corona-maatregelen: er konden maximaal 75 studenten tegelijkertijd in de collegezaal aanwezig zijn. In kleine groepjes gingen ze telkens naar binnen om drukte in de gangen te voorkomen. In totaal werden er 5 collegezalen gebruikt om via een liveverbinding de toespraak tegelijkertijd te kunnen laten horen aan alle studenten.

Ook de Volkskrant was een ochtend op bezoek om te kijken hoe de eerste dag van het nieuwe academische jaar verliep. Ze spraken met verschillende studenten en docenten en schreven hier een leuk artikel over.