9 juli 2020

Studenten gezocht voor hulp bij coronastudie

Onderstaand bericht is bedoeld voor CRU master jaar 2 en 3 studenten en SUMMA jaar 3 en 4 studenten.

In het kader van de CAPACITY registratie (www.capacity-covid.eu) zoeken wij studenten die kunnen helpen bij het verzamelen van data. CAPACITY is een grote multicenter patiëntenregistratie die is opgezet om de rol van cardiovasculaire ziekten in de COVID-19 pandemie te onderzoeken. Sinds de start van de registratie doen inmiddels 66 ziekenhuizen in 13 landen mee aan deze studie en zijn er gegevens van >5000 patiënten verzameld.

Op dit moment hebben de volgende ziekenhuizen in Nederland hulp nodig bij het verzamelen van data (op locatie);

• Bernhoven Ziekenhuis te Uden
  • Amphia Ziekenhuis te Breda
  • Elizabeth TweeSteden Ziekenhuis te Tilburg
  • Rodekruis Ziekenhuis in Beverwijk

Ben jij een tweede- of derdejaars master jaar 3 geneeskundestudent of een derde- of vierdejaars SUMMA student? Woon je binnen reisafstand van een van bovenstaande ziekenhuizen? Heb je interesse in de cardiologie? Zijn je coschappen uitgesteld en zoek je tot die tijd een project waarvan je veel kan leren? Dan zoeken wij jou!

Voor meer informatie: Marijke Linschoten, arts-onderzoeker Cardiologie UMC Utrecht m.p.m.linschoten@umcutrecht.nl