9 oktober 2017

Studenten gezocht voor Data Expeditie

Voor het Europese onderzoeksproject ROUTE-TO-PA (Raising Open and User-friendly Transparency-Enabling Technologies for Public Administration) zijn we op zoek naar studenten die mee willen doen aan een Data Expeditie.

Het is de bedoeling dat je in een groep met drie andere studenten, medewerkers van de gemeente en verschillende stakeholders, vernieuwende ideeën genereert en oplossingen bedenkt voor maatschappelijke vraagstukken op basis van open data. Je gaat met je groep  aan de slag met het vraagstuk  “Opvang en terugkeer in de samenleving van dak- en thuislozen in Utrecht” of met het vraagstuk ”Gezonde balans tussen ‘Levendigheid en Leefbaarheid’ in het centrum van Utrecht”.  Hierbij maak je gebruik van een innovatief open data platform.

Planning en deelname

De Data Expeditie start rond 6 november 2017 en eindigt rond 7 december 2017. We verwachten dat je in totaal ongeveer 6-8 uur per week bezig zult zijn met dit project, gedurende 4 weken. In deze 4 weken zullen 3 bijeenkomsten plaatsvinden, en verder zal je thuis aan het project werken. De vergoeding bedraagt in totaal 150 euro.

Alleen studenten die geen student-assistent zijn komen voor dit project in aanmerking.

Meld je snel aan

Ben je geïnteresseerd of mocht je meer informatie over het project willen, stuur dan vóór 16 oktober een e-mail met motivatie naar Erna Ruijer h.j.m.ruijer@uu.nl.