2 juli 2020

Studentbegeleiding: deze mensen bieden je een luisterend oor

Het is flink aanpassen voor ons allemaal in deze tijd. Wellicht heb je behoefte om hier eens met iemand over te praten. Er staan veel medewerkers van de faculteit voor je klaar. Hieronder een overzicht van wie je waarmee kunt helpen. Weet dat je niet alleen met problemen bij deze mensen terecht kunt, ook als je het fijn vindt om even je verhaal kwijt te kunnen staan zij voor je klaar.

Studieadviseur

Voor al je vragen en problemen binnen en buiten studie kun je terecht bij de studieadviseur. Vragen over studievertraging, -planning, ziekte, faalangst en bemiddeling examencommissie of docenten. Maak hier een afspraak.

Coach

Hoe ga ik om met alle veranderingen? Hoe blijf ik gemotiveerd en maak ik keuzes die bij me passen? Hoe bewaak ik de balans tussen privé, studie en werk en zorg ik daarbij voor mijn eigen wensen en grenzen? Met deze en andere vragen kun je terecht bij de coach. De coach is (evenals je tutor) ook een aanspreekpunt als je je verhaal even kwijt wilt.

Tutor

Je tutor kan jou ondersteunen bij het leren studeren, leren kiezen, vergroten van je zelfkennis en je helpen voorbereiden op de toekomst.

Studentpsycholoog

Studentenpsychologen helpen je bij het oplossen van persoonlijke en studie gerelateerde problemen die je studievoortgang in de weg staan.

Een zinnig gesprek

In een zinnig gesprek kun je jouw omgang met levenssituaties bespreken met een ervaren begeleider. We verkennen wat er in jou leeft en gaan op zoek naar wat in deze situatie voor jou heilzaam is.

Caring Universities

Wil je weten hoe het gesteld is met jouw stressniveau en stemming? Vul dan de vragenlijst in en bespreek (indien gewenst) de resultaten met een e-coach of onze eigen facultaire coach.

Career Officer

Voor loopbaanadvies, banenoriëntatie, het bespreken van je CV, sollicitatiebrief, LinkedIn profiel of het oefenen van een sollicitatiegesprek kun je een afspraak maken met een career officer.

Skills Lab

Vanwege de huidige situatie moeten alle studenten thuis studeren. Thuis ben je echter veel op jezelf aangewezen en daardoor kan het lastiger zijn om effectief te blijven studeren. Het Skills Lab helpt je hierbij.

Geen hulp nodig maar zelf aan de slag? De Universiteit Utrecht heeft een overzicht met tips gemaakt.