Studentassessor College van Bestuur gezocht

Ben jij een betrokken student en denk jij graag mee over ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en studeren aan de Universiteit Utrecht? Dan wil jij misschien studentassessor worden van het college van bestuur.

De functie

Het college van bestuur van de Universiteit Utrecht zoekt een studentassessor voor het collegejaar 2024-2025. Als studentlid van het college van bestuur praat je mee over universitair beleid, waarbij jouw focus voornamelijk ligt op onderwijs- en studentgerelateerde zaken. Je adviseert het college van bestuur en belicht het studentenperspectief bij de besluitvorming. Je onderhoudt een goede relatie met studenten binnen de universiteit en bent goed op de hoogte van wat er leeft onder studenten. Met die kennis lever je een belangrijke bijdrage aan de besluitvorming op universitair niveau.

Je neemt als adviseur deel aan de wekelijkse vergadering van het college van bestuur, de vergaderingen met de Universiteitsraad en andere overleggen die relevant zijn voor het uitoefenen van de functie. Ook ben je betrokken bij verschillende projecten. Hierbij heb je ook overleg met diverse beleidsmedewerkers. Tevens is er ruimte voor eigen ideeën. Je overlegt regelmatig met de rector magnificus die verantwoordelijk is voor onderwijs en studenten in het college van bestuur. Je onderhoudt een goede relatie met de studentassessoren van de faculteiten, de Utrechtse studentenorganisaties en studenten uit de medezeggenschap.

Wat vragen we?

Ben je geïnteresseerd in de functie van studentassessor en voldoe je aan het volgende profiel, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.

  • Je bent geïnteresseerd in ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en geïnteresseerd in actuele dossiers in het hoger onderwijs en aan de Universiteit Utrecht;
  • Je weet wat er leeft onder studenten;
  • Je kunt goed communiceren in het Nederlands en Engels en legt gemakkelijk contact;
  • Je kunt je complexe zaken snel eigen maken en bent nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen;
  • Je kunt goed zelfstandig werken en je werk goed organiseren;
  • Je bent initiatiefrijk en integer;
  • Je bent ingeschreven als student bij de Universiteit Utrecht en je vervult in het academisch jaar 2024-2025 geen bestuursfunctie in een studentenorganisatie, -vakbond of functie in de medezeggenschap in de universiteit;
  • Bestuurlijke of medezeggenschapservaring, binnen of buiten de universiteit is een pre.

Wat bieden we?

Je wordt door het college van bestuur benoemd voor de periode van een jaar. De benoemingsperiode loopt gelijk aan het academisch jaar, van 1 september 2024 tot 31 augustus 2025. De omvang van de functie is maximaal 38 uur in de week. De vergoeding is conform de vergoeding van student-assistenten, hiervoor dien je wel ingeschreven te staan bij de Universiteit Utrecht.

Procedure

De studentassessor wordt benoemd door het college van bestuur op voordracht van een benoemingsadviescommissie. De commissie bestaat uit de rector magnificus, bestuurssecretaris, de huidige studentassessor en een studentlid van de Universiteitsraad. De gesprekken vinden plaats in de tweede helft van mei. De procedure wordt afgesloten met een klikgesprek met het College van Bestuur.

Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers en studenten met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief, de naam van één referent en je cv naar de secretaris van de commissie, Lennart van Wageningen: l.j.vanwageningen@uu.nl. Voor meer informatie of bij vragen over de functie ook dit adres mailen of bellen naar 06 39193092. De secretaris kan je in contact brengen met de huidige studentassessor.

Uiterlijk reageren op 1 mei 2024.