14 september 2017

Student-assistenten gezocht voor onderzoek nieuwe vorm asielopvang Utrecht Overvecht

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) is op zoek naar 5 enthousiaste en zorgvuldige student-assistenten voor een onderzoek naar een nieuwe vorm van asielopvang in Utrecht Overvecht. Het betreft een aanstelling voor de duur van 2 maanden voor 1 dag per week vanaf 1 oktober 2017.

Taken

De taken van de student-assistent hebben betrekking tot een onderzoek naar asielopvang in Utrecht Overvecht (www.plan-einstein.nl). Specifiek gaat het om assistentie bij afname van een survey onder buurtbewoners in Overvecht in de periode oktober-november 2017. Bij wederzijdse tevredenheid is er mogelijkheid tot contractverlening waarbij de onderzoekstaken worden uitgebreid met het plannen en transcriberen van interviews, invoeren en opschonen van onderzoeksdata en algemene ondersteunende taken.

Functie-eisen

Wij zoeken bachelor-studenten met affiniteit met sociaal-wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld met een studie-achtergrond in Algemene Sociale Wetenschappen, Bestuurs- en Organisatiewetenschap, Psychologie of Economie. Ervaring met survey-onderzoek is een pré.

Daarnaast vragen wij het beschikken over affiniteit met het onderzoeksthema van asielopvang. Dit betreft zowel oog voor de situatie van vluchtelingen, als sensitiviteit voor de gevoelens die leven in de buurt. Ook kennis van de wijk Overvecht en de bewoners is gewenst.

Vanwege de planning van het onderzoek zoeken we studenten met flexibiliteit wat betreft de inzet. In verband met het buurtsurvey, vraagt het onderzoek een grotere inzet in oktober 2017. Dit kan gecompenseerd worden met minder inzet in de latere looptijd van het contract.

De voorkeur gaat uit naar studenten met goede mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in het Nederlands en Engels. Daarnaast is mondelinge vaardigheid van het Berbers, Arabisch of Turks is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling bij USBO is voor een periode van 2 maanden met een omvang van 0,2 fte, te beginnen bij voorkeur op 1 oktober 2017. Het salaris is afhankelijk van studiejaar (schaal SA, van de CAO-Nederlandse Universiteiten).

Reageren

Als je belangstelling hebt voor deze functie, kun je je sollicitatie vergezeld van je c.v. en cijferlijst vóór 22 september 2017, richten aan Rianne Dekker: r.dekker1@uu.nl, onder vermelding van ‘sollicitatie student-assistent’. Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 28 september.