Studeer jij aan de Universiteit Utrecht en wil jij graag jouw eerste ervaringen op de universiteit delen? Dan pas jij in ons onderzoeksproject ‘Hier hoor ik thuis’!

Wat is het doel van ons onderzoeksproject?

Ons onderzoeksproject is ontwikkeld om eerstejaarsstudenten te ondersteunen bij hun overgang naar de universiteit. Of je van de middelbare school komt, een tussenjaar hebt genomen, of van een totaal andere studie, onderwijsinstelling of beroep komt. Voor ons project willen wij graag meer inzicht krijgen in de factoren die een rol spelen bij het ‘zich thuis voelen’ van studenten op onze universiteit.

Wat kan je verwachten van het gesprek?

Wil je meedoen? Dan ga jij samen met andere studenten in gesprek met ons via een online focusgroep. Jij deelt je ervaringen over jouw overgang naar de universiteit: Wat waren jouw verwachtingen? Waar ben je tegenaan gelopen? Hoe kunnen wij deze transitie verbeteren? Hoe ervaar jij het studeren op dit moment? Enzovoort.

Waar en wanneer?

Je kan meedoen aan één van de vier online focusgroepen:

• Maandag 17 januari 9:00-10:30
  • Woensdag 19 januari 10:00-11:30
  • Dinsdag 8 februari 10:30-12:00
  • Donderdag 10 februari 9:00-10:30

Je kan je aanmelding en beschikbaarheid doorgeven via het aanmeldformulier focusgroepen. Wij anonimiseren de gegevens en verwijderen deze zodra de data zijn uitgewerkt. Voor je deelname krijg je een Yesty cadeaubon van €15!

Heb je vragen over het project?

Stuur dan een mail naar hierhoorikthuis@uu.nl

Met vriendelijke groeten,

Jeroen Janssen, Charlotte Wang, Meryem Zbair en Aitana Bilinski Torres