26 september 2019

Stoppen met roken? Doe mee met Stoptober

De Universiteit Utrecht wil een gezonde omgeving bieden aan haar medewerkers, studenten en bezoekers. Daarom worden de buitenterreinen gefaseerd rookvrij. In pilots wordt uitgeprobeerd wat wel en niet werkt. Het Leuvenplein en het terrein van de Universiteitsbibliotheek in de binnenstad zijn inmiddels rookvrij. Uiteraard is de keuze om wel of niet te roken je eigen verantwoordelijkheid. Rook je? En wil je stoppen? Dan zijn er diverse vormen van ondersteuning beschikbaar. Je kunt ook meedoen met Stoptober.

Stoptober: 28 dagen niet roken

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Doe jij ook mee? Georgina Verbaan, Rick Brandsteder en Ernst Daniël Smid stoppen vanaf 1 oktober 28 dagen met roken. Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Op http://stoptober.nl vind je onder andere een app, tips en stappenplan. Stoptober is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en Alliantie Nederland Rookvrij.

Boeken over stoppen met roken

De UU stelt een beperkt aantal zelfhulpboeken beschikbaar als je wilt stoppen met roken. Wil je één van de boeken ontvangen? Stuur een e-mail naar rookvrij@uu.nl, met daarin je UU-adresgegevens, het boek van je voorkeur en waarom je het boek wilt ontvangen. De eerste zestig medewerkers/studenten die een verzoek indienen, ontvangen een boek.

• “Stoppen doe je zo” van Marcel van Mosselveld
  • “Stoppen met roken” / “Easy way to stop smoking” van Alan Carr