Stem Cell Donor Recruitment Day – 15 september 2022

#GiveAChance

Voor sommige patiënten met een vorm van bloedkanker, zoals leukemie, is een stamceltransplantatie de enige kans op genezing. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat er binnen de familie een stamceldonor gevonden wordt. De meeste patiënten hopen dan ook op een match met iemand die zich als stamceldonor heeft geregistreerd. Hoe meer mensen zich als stamceldonor aanmelden, hoe groter de kans dat deze match daadwerkelijk wordt gevonden.

Word stamceldonor!

GenDx roept alle jonge, fitte mensen op om zich aan te melden. Registreren is heel simpel:

  • Je vult een online registratieformulier in. Wanneer je hierbij onze event code gebruikt, doneert GenDx €35,- aan Stichting Matchis, het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren. De code is geldig van 12 – 23 september en beschikbaar via onze website.
  • Strijk langs de binnenkant van je wang met de ‘buccal swabs’ die je thuisgestuurd krijgt.
  • Bevestig de inschrijving via de mail die je van Matchis ontvangt.

En dan? Dan is het een kwestie van afwachten of je opgeroepen wordt. Die kans op een oproep is bijzonder klein… maar áls je gebeld wordt met de vraag of je wilt doneren, dan kun je écht een verschil maken!

Stem Cell Donor Recruitment Day

Op en rond 15 september a.s. zet het GenDx team zich op verschillende locaties in om zo veel mogelijk mensen te motiveren om zich aan te melden als stamceldonor. Dit initiatief wordt op jaarlijkse basis georganiseerd in samenwerking met Matchis.

Ga voor meer informatie naar: www.gendx.com/stem-cell-donation.