Stel je kandidaat voor de universiteitsraad 2024-2025

De universiteitsraad zoekt nieuwe leden voor 2024-2025. Het College van Bestuur hoopt dat gemotiveerde studenten zich kandidaat stellen om samen een bijdrage te leveren aan de gehele universitaire gemeenschap. Stel jij je kandidaat?

Wat kan je verwachten?

Als studentlid vertegenwoordig jij de belangen van alle studenten. Jij kijkt met een kritische blik naar de universiteit en adviseert het College van Bestuur gevraagd en ongevraagd. De universiteitsraad denkt en beslist mee over thema’s zoals studentenwelzijn, sociale veiligheid en duurzaamheid. Belangrijke besluiten gaan eerst langs de universiteitsraad, zoals de begroting, het studentenstatuut en andere grote veranderingen.

Daarnaast kunnen studenten zelf initiatieven starten. Studenten die jou voorgingen hebben gepleit voor meer studentenpsychologen en betere begeleiding van studenten door onder andere het skillslab. Ze hebben er ook voor gezorgd dat de UU gratis menstruatieproducten aanbiedt en dat de bestuursbeurzen zijn verhoogd.

Wat levert het jou op?

Een jaar in de universiteitsraad is een jaar om nóóit te vergeten. Samen met elf andere studenten kan jij het verschil maken binnen de universiteit, en zelfs daarbuiten. Je krijgt daarnaast een exclusief kijkje achter de schermen en de mogelijkheid om een netwerk op te bouwen. Je krijgt trainingen en bouwt vaardigheden op in onderhandelen, debatteren en samenwerken. Zeker niet onbelangrijk, je ontvangt ook een vergoeding voor je onmisbare werk.

Hoe stel je je kandidaat?

Alle studenten aan de Universiteit Utrecht kunnen zich kandidaat stellen tot 11 april 2024. Dat doe je door je aan te sluiten bij een van de bestaande studentpartijen of door zelf een lijst van kandidaten aan te leveren. Van 13 tot en met 15 mei 2024 vinden de verkiezingen voor de universiteitsraad plaats.

Lees meer over de verkiezingen

Faculteitsraden

Ook de faculteitsraden zoeken nieuwe leden. Faculteitsraden adviseren het faculteitsbestuur. Faculteitsraden hebben zich onder meer ingezet voor werkdruk onder studentbesturen, duurzaamheid voor de faculteit en student engagement op de faculteit. Bekijk de pagina van jouw faculteit voor meer informatie.

Meer informatie?

Heb jij vragen over de verkiezingen? Of wil jij meer weten over hoe je je kandidaat stelt? Kijk dan eerst op de pagina van de verkiezingen en in het Kiesreglement U-raad. Vind jij daar geen antwoord op je vraag? Neem dan contact op met Anne Marie Partridge.