29 oktober 2019

Start je carrière met een stage in Silicon Valley

Tot 20 december kunnen Master en PhD studenten zich aanmelden voor Internships in the Valley. Een samenwerkingsproject van alle Nederlandse universiteiten, VSNU en het Nederlands consulaat-generaal in San Francisco. Samen met een Talent Committee en 5000 Nederlandse alumni die wonen en werken in de regio, wordt een interessant portfolio aan stagebedrijven opgebouwd.

Ligand Pharmaceuticals, Zymergen, Arcadis, DuPont, Chrysalix, Parsley, Atomwise en Tellus hebben zich reeds bevestigd als stagebedrijf, meer zullen de komende maanden volgen. Het uiteindelijke doel van het programma is om jaarlijks 50 matches te maken tussen Nederlands Master en PhD talent en innovatieve startups en bedrijven in the Valley.

Wie worden gezocht?

Studenten uit alle studierichtingen zijn welkom om zich aan te melden. Het is vooral belangrijk dat je:

• Aantoonbaar ondernemend, proactief en innovatief bent;
  • Affiniteit hebt met ondernemerschap, data wetenschap, technologie en/of innovatie;
  • Op dit moment ingeschreven bent als Master of PhD student aan een Nederlandse universiteit, of minder dan een jaar geleden bent afgestudeerd.

Bij de selectie zal voorkeur worden gegeven aan studenten die gemiddeld een 7 staan of hoger en die in hun CV aantoonbaar ervaring hebben met ondernemerschap.

Wat kun je verwachten?

Internships in the Valley is er voor je van begin tot eind. We ondersteunen bij een soepele J-1 visa procedure in samenwerking met the Netherland-America Foundation en helpen je bij het vinden van huisvesting en het voorbereiden op leven en wonen in de USA en de Amerikaanse werkcultuur.

Kijk op de site voor meer informatie en hoe aan te melden, en hou Instagram, Facebook en LinkedIn in de gaten voor updates van (nieuwe) stagebedrijven en interessante content over leven en werken in the Valley!

Je kunt je vragen ook mailen naar: internshipsinthevalley@vu.nl.