Sporen van slavernij: laat je zien en praat mee

Op 5 juli, vier dagen na Keti Koti, gaan vertegenwoordigers van de Surinaams-Caraïbische gemeenschap, medewerkers en studenten met elkaar in gesprek. Samen hebben we het over het onderzoek naar de slavernij aan de UU, over het aandeel van de universiteit en over de hedendaagse effecten van het slavernijverleden. Joyce Sylvester (Staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme) verzorgt een inleiding en Migaisa Poeketi (Keti Koti Utrecht) zal de dialoog leiden. Er is daarnaast muziek, lunch en ontmoeting. Het complete programma vind je binnenkort op de UU-pagina Sporen van slavernij

We hebben jouw hulp nodig!

Heb jij onderzoek gedaan naar, een (onderzoeks)vraag of andere gevoelens rond de thematiek slavernijverleden of kolonialisme? Dan willen we graag dat je dit met ons deelt via een poster die tijdens het event getoond zal worden (wij regelen het afdrukken). De poster mag gaan over onderzoek, een (onderzoeks)vraag of je zorgen rond de thematiek slavernijverleden of kolonialisme. Het ontwerp is aan jou (tekst, alleen een quote, collage, alles mag. Tip: gebruik Canva).
 

  • Format: A3 (297x420 mm) – verticaal;

  • Aanleveren in pdf-format;

  • Mail naar: slavernijverleden@uu.nl;

  • Deadline: zondag 25 juni 2023.

Aanmelden

Ben je er graag bij deze ochtend? Meld je dan aan via de link onderaan het nieuwsbericht Sporen van slavernij. Iedereen is welkom.

 

Meer informatie
UU: Sporen van slavernij