6 november 2020

Solliciteren voor ONE Campaign

De ONE Campaign is op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde jongeren tussen de 16 en 30 jaar uit heel Nederland voor haar Jeugdambassadeurprogramma. ONE is een internationale lobby- en campagneorganisatie die zich inzet om extreme armoede en voorkombare ziekten de wereld uit te helpen. Thema’s waar ONE zich komend jaar mee bezighoudt zijn de verkiezingen in maart, gezondheidszorg, een wereldwijde reactie op de coronacrisis, onderwijs en het budget voor ontwikkelingssamenwerking.

ONE Jeugdambassadeurs zetten zich in om te lobbyen en campagne te voeren tegen onrechtvaardigheid en extreme armoede in de wereld. Het ONE Jeugdambassadeursprogramma gaat weer van start in januari 2021, en biedt een jaar lang vele kansen, waaronder training in en uitvoering van politieke lobby, het voeren van (op dit moment voornamelijk online) campagnes, en het bijwonen van trainingen en workshops. Daarnaast werk je in dit programma samen met leuke andere Nederlandse en Europese jongeren die zich inzetten voor een betere wereld. Om hun zorgen onder de aandacht te brengen, gaan jeugdambassadeurs in gesprek met verschillende politici, zo spraken ze dit jaar met verschillende Kamerleden en Europarlementariërs, en ook met Mette Gonggrijp, ambassadeur voor vrouwenrechten en gendergelijkheid bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De gehele omschrijving van het ONE Jeugdambassadeurschap is te vinden op: https://act.one.org/survey/jeugdambassadeur-2021/. Belangrijk om te vermelden is dat het programma slechts een paar uur per week kost en wordt gedaan op vrijwillige basis (met vergoeding voor gemaakte kosten). 

Studenten kunnen solliciteren voor het Jeugdambassadeurprogramma tot 29 november 2020