18 maart 2020

Sodexo en UU doneren voorraden eten en drinken aan UMCU

Donatie UU en Sodexo aan UMCU

Het nieuwe coronavirus houdt onze universiteit in de greep. In de hoop de verspreiding ervan tegen te gaan, kondigde het kabinet zondag 15 maart aan dat onder andere horeca de deuren moeten sluiten. Ook voor de Universiteit Utrecht betekende dit dat sinds deze week alle catering locaties per direct gesloten zijn.

Een steentje bijdragen
In overleg met de directie van het Facilitair Service Centrum nam onze cateringleverancier Sodexo het initiatief de voedselvoorraden te doneren aan het UMCU. Ook de Universitaire Bestuursdienst sloot daarbij aan om de wekelijks bezorgde appels en peren bij het ziekenhuis te laten bezorgen. Op die manier ondersteunen we het ziekenhuispersoneel dat nu een belangrijke rol heeft in de coronacrisis. Daarbij zijn het ook mooie en milieuvriendelijke initiatieven waardoor eten niet onnodig wordt weggegooid en verspilling van voedsel wordt tegengegaan.