7 juni 2018

Sociaal ondernemen en innoveren én studiepunten halen

Community Engagement Overvecht

Wil jij je ondernemendheid inzetten voor het maken van het verschil en daar tegelijkertijd studiepunten voor krijgen? Dat kan door mee te doen aan twee keuzevakken bij B&O in het kader van het project ‘Community Engagement’. We nodigen je uit om je twintig weken lang onder te dompelen in de Utrechtse wijk Overvecht en samen met dertig studenten van allerlei studierichtingen en lokale wijkpartners te bouwen aan een mooier Overvecht. Om kansen te (leren) zien in plaats van problemen. Om  concrete en tastbare uitkomsten met en voor Overvechters te realiseren.

Voorlichtingsbijeenkomst 21 juni

Als je iemand bent die zich aangesproken voelt om aan concrete en reële maatschappelijke innovaties te werken samen met de mensen die het betreft, kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 21 juni van 13.00-15.00 uur. Locatie: Janskerkhof 3, zaal 2.18.

Tijdens deze bijeenkomst vertellen betrokken docenten, wijkpartners en studenten die jullie voorgingen, graag meer over deze unieke leersetting en wat jij kunt doen om daar een onderdeel van te worden.

Zo is de spin-off van de samenwerking tussen studenten en lokale wijkpartners nu al zichtbaar in een aantal sociale wijkondernemingen zoals bijvoorbeeld U-Nite, Cafe Mama, Car Wash. Door eigenaarschap te nemen, commitment aan te gaan en te werken vanuit een goede relatie zijn studenten erin geslaagd om allerlei nieuwe verbindingen tussen bewoners en organisaties tot stand te brengen.

Schrijf je in voor 28 juni

Mocht je wel geïnteresseerd zijn (en misschien niet bij de voorlichtingsbijeenkomst kunnen zijn) dan roepen we je op om je in te schrijven voor de keuzecursussen:

• Actie, Leren en Impact (periode 1)
    en aansluitend:
  • Sociaal ondernemerschap als uitdaging (periode 2).

Kijk voor meer informatie over deze cursussen op: https://students.uu.nl/rebo/keuzecursussen-bo.