Science for Sustainability: Call for Proposals!

Science for Sustainability Graduate Programme

Science for Sustainability presenteert de tweede call for proposals van het S4S Graduate Programme. In deze tweede ronde krijgen vier excellente masterstudenten de kans om een promotietraject aan de Faculteit Bètawetenschappen te starten in September 2023. Studenten kunnen een voorstel indienen dat gericht is op duurzaamheid en waarbij twee begeleiders van verschillende departementen betrokken zijn. Het voorstel kan fundamenteel of toegepast zijn, zolang het verband met duurzaamheid expliciet wordt benoemd.

De deadline voor het indienen van een voorstel is 14 April 2023, 17:00:00 CET. Voorstellen (pdf) kunnen via e-mail ingediend worden bij Anne Nelissen, a.f.nelissen@uu.nl

Het S4S Graduate Programme stimuleert het duurzaamheidsonderzoek aan de Universiteit Utrecht door in de periode 2022-2027 promotieplaatsen te financieren. Het programma zal acht excellente promovendi opleiden die een eigen onderzoeksvoorstel hebben geschreven. De onderzoeksprojecten zullen uitdagingen op het gebied van duurzaamheid aanpakken vanuit een interdisciplinair perspectief. Alle projecten worden ondersteund door begeleiders van twee verschillende departementen en in sommige gevallen zelfs van twee verschillende faculteiten.

Vier PhD studenten zijn al gestart met hun projecten binnen de eerste ronde van het S4S Graduate Programme. Lees meer over hun onderzoek in dit nieuwsbericht.

 

Science for Sustainability

Science for Sustainability (S4S) is een inclusief en inspirerend platform voor interactie tussen onderzoekers, docenten en studenten uit de natuurwetenschappen met interesse in oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken. Onderzoekers van de faculteiten Bètawetenschappen en Geowetenschappen zijn betrokken bij S4S. Daarnaast is S4S ook één van de nieuwe communities binnen het strategisch thema Pathways to Sustainability van de Universiteit Utrecht.

Documenten