9 maart 2017

Digitalisering in de universiteitsbibliotheek

Ruim 50.000 historische titels van de UB online toegankelijk

Collectie Universiteitsbibliotheek

Vanaf maart worden 50.000 titels uit de UB gedigitaliseerd in samenwerking met Google en de Koninklijke Bibliotheek (KB). De Universiteitsbibliotheek Utrecht wil zo veel mogelijk werken uit de collectie online beschikbaar te stellen voor onderzoek en onderwijs.

De digitalisering ligt in het verlengde van allerlei ontwikkelingen op het gebied van open science. In twee projecten worden ruim 50.000 Nederlandse werken gescand en gedigitaliseerd:

Alle werken komen wereldwijd gratis beschikbaar via Delpher. De titels die in samenwerking met Google worden gedigitaliseerd komen ook in Google Books. In de catalogus van de UB wordt bij sommige titels vermeld dat ze niet beschikbaar zijn vanwege digitalisering. Je kunt altijd bij de baliemedewerkers langs om te zoeken naar alternatieven.

bibliotheek@uu.nl