16 december 2019

Vanaf 23 december geen broodje meer halen in het restaurant van de UBB

Restaurant Universiteitsbibliotheek binnenstad sluit

Restaurant Universiteitsbibliotheek binnenstad

Vanaf 23 december kun je geen broodje, soep of iets anders halen bij het restaurant in de Universiteitsbibliotheek binnenstad.  Wel zijn er inmiddels extra automaten geplaatst waaruit je warme dranken, frisdranken en snacks kunt halen. En uiteraard kun je nog terecht bij espressobar Lodewijk.

De sluiting van het restaurant  is onderdeel van het besluit van de UU om vanaf 8 juli 2020 het aantal bemenste restaurants terug te brengen van 19 naar 12. Om dit allemaal goed te laten verlopen, gaan de medewerkers die in het UBB-restaurant werken, (tijdelijk) bij een van de andere cateringlocaties aan de slag. Hierdoor moet het restaurant in de UBB al eerder sluiten dan gepland.

We realiseren ons dat het voor studenten die in de UBB studeren, vervelend is dat het restaurant nu al sluit. We willen echter graag meewerken aan het herplaatsen van de Sodexo-medewerkers, die al langere tijd bij de UU werken.

Achtergrond

De UU brengt het aantal bemenste cateringlocaties vóór 8 juli 2020 van 19 terug naar 12. Reden hiervoor is dat het contract met Sodexo op 8 juli 2020 afloopt. Momenteel zijn we druk bezig met een aanbestdingstraject om een nieuwe overeenkomst voor catering te sluiten. Om deze aanbestding succesvol en toekomstbestendig te laten zijn, brengen we het aantal cateringlocaties terug, 

Naast het restaurant in de UBB, sluiten ook de kiosk in Janskerkhof 2-3 en Goliath in het David de Wiedgebouw al op 23 december de deuren. Het is nog niet duidelijk wat er op de plaats van de cateringfaciliteiten komt. 

Waarom sluiten de 3 locaties al vóór 8 juli 2020?

Sodexo is samen met zijn medewerkers op zoek gegaan naar een passende oplossing voor degenen die werken op één van de UU-cateringlocaties die gaat sluiten. Voor de medewerkers van het restaurant in de UBB, Goliath én de kiosk in Janskerkhof 2-3 geldt dat zij (tijdelijk) op een andere UU-cateringlocatie aan de slag gaan. Het gevolg is dat die 3 locaties per 23 december 2019 sluiten. 

Meer informatie

Anna Stamp-Jongbloed: a.n.l.stamp-jongbloed@uu.nl