Reis gratis naar je Europese studiebestemming met de Travel Green Grant

Treinreizen zijn beter voor het milieu dan vliegreizen, maar treinreizen zijn vaak een stuk duurder. Daarom kunnen UU-studenten de Travel Green Grant aanvragen. De Travel Green Grant is een beurs van maximaal 194 euro voor studenten die ervoor kiezen om met de trein of bus naar hun Europese studiebestemming te reizen. Studenten die in het eerste semester van collegejaar 2023-2024 naar het buitenland gaan, kunnen tot en met 9 juli de Travel Green Grant aanvragen.

Lees meer over de Travel Green Grant en de voorwaarden
Ga je op uitwisseling? Duurzaam reizen hoeft niet moeilijk te zijn.
Rikst tijdens haar uitwisseling in Lyon.

Rikst ging met de trein naar Frankrijk voor haar uitwisseling.

Rikst: "Ik was al aan het kijken naar opties om met de trein te gaan, omdat ik duurzaamheid belangrijk vind. Maar het was best duur. Toen kreeg ik een mailtje over de Travel Green Grant. Die mail kwam op het perfecte moment! Eenmaal in de trein zag ik het landschap langzaam overgaan van het noorden van Europa naar Zuid-Frankrijk. In een vliegtuig heb je niet dezelfde rite de passage. In de trein weet je waar je bent en zie je vanuit je treinraam de omgeving langzaam veranderen."

Nine Jet tijdens haar uitwisseling in Uppsala.

Nine Jet ging met de trein naar Zweden voor haar uitwisseling.

Nine Jet: “Dit was mijn eerste lange reis alleen en het was echt een avontuur. Om de tijd in de trein te doden, las ik de brieven die mijn zus en vrienden voor me hadden geschreven. De rest van de tijd bracht ik door met muziek luisteren, series kijken, lezen, proberen te slapen of proberen juist niet te slapen.”

De Travel Green Grant wordt uitgevoerd door de International Office en is geïnitieerd in samenwerking met de Green Office.