Publieksdialoog De Nieuwe Utrechtse School Ruimte voor risico: Wanneer is iets een fout?

Fouten maken heeft een negatieve connotatie. Vaak proberen we ze te vermijden en praten we er niet graag over wanneer ze toch gebeuren. Toch zijn fouten een onvermijdelijk onderdeel van ons leven. Onder andere in de wetenschap, in het gezondheidsdomein, in het onderwijs en in de kunsten. Maar is het wel altijd terecht wanneer we het hebben over fouten? Of spreken we beter over onverwachte resultaten? Zorgt onze focus op fouten vermijden er voor dat we niet genoeg ruimte voor risico houden?    

Dit en meer tijdens de vierde publieksdialoog van De Nieuwe Utrechtse School op maandagavond 30 januari 2023 (19:00 - 21:00 uur), met als sprekers en panelleden: 

  • Prof. dr. ir. Hester den Ruijter (Hoogleraar Hart- en vaatziekten bij vrouwen aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht)  
  • Dr. Casper Schoemaker (Senior adviseur patiëntenparticipatie in onderzoek in het UMC Utrecht en bij PGOsupport) 
  • Heringa/Van Kalsbeek (Artistiek duo dat al 25 jaar gezamenlijk kunst maakt, vooral ruimtelijk werk, objecten binnen en buiten)   
  • Prof. dr. Manon Kluijtmans (Hoogleraar Education to connect science and professional practice aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht)  


Waar: Hekmanfoyer, Stadsschouwburg Utrecht, Lucasbolwerk 24, 3512 EJ Utrecht

Wanneer: Maandagavond 30 januari, van 19:00 uur tot en met 21:00 uur (inloop vanaf 18:30 uur in restaurant Zindering in Stadsschouwburg Utrecht)

Toegang: Gratis, vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden 

Graag tot 30 januari

Aanmelden is niet noodzakelijk, maar het helpt ons als u laat weten dat u komt. Stuur een mail naar Stefan Gaillard op s.d.m.gaillard@umcutrecht.nl