Provet Cloud vervangt Vetware

We gaan dit jaar afscheid nemen van het ziekenhuisinformatiesysteem Vetware. Na een Europese aanbesteding, hebben we ter vervanging van Vetware het systeem Provet Cloud geselecteerd.

Provet Cloud is een ziekenhuisinformatiesysteem specifiek voor de veterinaire markt dat al bij meerdere universiteitsklinieken in gebruik is. Het is ontwikkeld door de gelijknamige Finse leverancier Provet Cloud. Op dit moment zijn we bezig met de implementatie van het nieuwe systeem. In dit bericht informeren we je over het stappenplan voor implementatie en de migratie van data uit Vetware.

Hoe nu verder?

Het nieuwe systeem is geselecteerd en dus begint nu de volgende fase van het project: de implementatie.

In deze fase moeten we een aantal stappen zetten:

Inrichten en testen

In deze stap gaan we de daadwerkelijke inrichting uitvoeren met de volgende onderdelen:  

  • Basisgegevens invullen. Hierbij moeten jullie denken aan medicijnlijsten, lijsten met verrichtingen en disciplines maar ook standaardbrieven en andere templates. Kortom alles wat in de basis aanwezig moet zijn om te kunnen werken.
  • Proces inrichten. Er is in Provet Cloud een basis proces aanwezig voor de behandeling van een dier maar dat is een heel algemeen proces niet toegespitst op Diergeneeskunde. In deze stap gaan we dit basisproces verder inrichten zodat het zo goed mogelijk aansluit bij ons proces maar wel vanuit de gedachte dat we zo min mogelijk maatwerk willen hebben.
  • Testen. Zodra de basisgegevens en het proces ingericht zijn, gaan we die inrichting testen om te controleren of alles klopt en we niets vergeten zijn. 

Opleiden

In deze stap staat het op de planning om iedereen die werkzaam is in de kliniek en dus te maken gaat krijgen met het nieuwe systeem een stuk opleiding te geven. Mogelijk dat er al eerder wat online trainingsfilmpjes gedeeld gaan worden maar het hands-on trainen met het nieuwe systeem gaat pas in deze stap plaatsvinden.

In gebruik nemen

In deze stap gaan we daadwerkelijk Vetware uitzetten en Prover Cloud aanzetten.

Migratie van data uit Vetware

We zijn parallel bezig met de migratie van data uit Vetware. Hierbij zijn we enerzijds bezig met de technische aspecten rondom de migratie, waarbij we met name kijken wat er technisch mogelijk is op het gebied van het overhalen van data uit Vetware naar Provet Cloud. Anderzijds kijken we in overleg met de kliniek ook naar de wensen op het gebied van de migratie.

Wil je meer weten over het project ‘Vervanging Vetware’?

Vanuit het project gaan we regelmatig delen waar we staan en wat je kan verwachten. Voor vragen kan je contact opnemen met Christa Philips, c.j.c.m.philips@uu.nl

Contactpersoon: Christa Philips, c.j.c.m.philips@uu.nl