12 januari 2018

Problemen rondom e-mailverkeer tussen de UU en Microsoft e-mail services (hotmail/outlook)

(Update: 23 januari 2018)

We ervaren nog steeds problemen met het versturen van e-mail vanaf de universiteit naar Microsoft e-mailadressen (eindigend op @hotmail.com, @msn.com, @live.com of @outlook.com).

Wat gaat er mis?

Systeemberichten (e-mails verstuurd vanuit bijvoorbeeld Osiris of het wachtwoordportaal) naar Microsoft e-mailadressen komen​ mogelijk vertraagd of niet aan. Ook kan het zijn dat e-mail in de map "Ongewenste e-mail" terecht komt.

Wat werkt er wel?

E-mails die verstuurd worden vanaf Microsoft e-mailadressen komen wél aan bij UU-emailadressen. Ook komen e-mails die verstuurd worden door een medewerker van de UU (bijvoorbeeld een docent) aan op Microsoft e-mailadressen.

Oorzaak

Er zijn op dit moment een aantal mogelijke oorzaken gevonden. Deze worden nu onderzocht. Ook wordt gekeken naar mogelijke alternatieven die dit probleem tijdelijk kunnen verhelpen.

Wat moet je doen?

Maak je gebruik van een Microsoft e-mailadres en verwacht je een (belangrijke) e-mail van de UU die niet aankomt, dan adviseren we het volgende:

• Neem contact op met de contactpersoon van je faculteit
  • Voeg e-mailadressen van de UU toe aan je adreslijst (bijvoorbeeld via e-mails die in het verleden naar je verzonden zijn). E-mail wordt dan niet meer in je "Ongewenste e-mail" map geplaatst maar gewoon in je Inbox
  • Maak gebruik van (UU)-Gmail of een ander niet-Microsoft e-mailadres.

Extra informatie voor kandidaten Diergeneeskunde en Geneeskunde

De problemen kunnen er toe geleid hebben dat sommige aspirant studenten voor Diergeneeskunde en/of Geneeskunde vertraging hebben ondervonden in het aanmeldingsproces en bij de toegang tot de studiestof voor de selectiedag van de bacheloropleiding.
Om er voor te zorgen dat alle kandidaten voldoende voorbereidingstijd krijgen is er besloten om een alternatief aan te bieden

Beide opleidingen hebben alle kandidaten die zich hebben aangemeld hierover maandagavond 22 januari een e-mail gestuurd. Kandidaten van deze fixusopleidingen kunnen met vragen en/of problemen contact opnemen met:

Geneeskunde: GNKaanmelding@umcutrecht.nl of bellen met 088-7567721 (tussen 11 en 13 uur)

Diergeneeskunde: Selectie.dgk@uu.nl of bellen met 030- 253 1604 (tussen 9 en 16 uur)

Zie ook de berichtgeving op de websites van Geneeskunde en Diergeneeskunde