Positieve reacties VET Fit pilot

VET Fit zijn jullie vast niet vergeten, op 10 en 12 oktober had de faculteit het programma opgenomen in het rooster voor bijna alle studenten die studeren aan de faculteit diergeneeskunde. Inmiddels is de feedback van de studenten geëvalueerd. Jullie hebben het evenement beoordeeld met een 7,7. Daarmee is duidelijk uitgesproken dat jullie welzijn belangrijk vinden. Het doel was om mentale gezondheid bespreekbaar te maken onder studenten.

Tijdens VET Fit konden studenten zich inschrijven voor verschillende workshops, denk aan energiemanagement, stress, spreekangst, fouten maken, veerkracht. Op 10 oktober waren er meer dan 100 bachelor studenten aanwezig en meer dan 250 masterstudenten die actief hebben meegedaan met workshops.

Waar waren jullie positief over? Denk aan de roze olifant (in de kamer), de betrokkenheid van de trainers, de plenaire sessie van gelukspsycholoog Josje Smeets en uiteraard de “food for thought” als afsluiter.   

Wat had beter gekund? Met name de timing. Voor de bachelorstudenten viel deze in de week van een tentamen waardoor het niet voor iedereen haalbaar was om erbij te kunnen zijn.

VET Fit was een initiatief van de taskforce Studentenwelzijn.