6 december 2017

Neurowetenschap op het web

Pilot met online colleges op University College Utrecht

Het gebruik van onderwijsinnovatietools op de Universiteit Utrecht nam vorig collegejaar sterk toe. Dat bleek afgelopen maand uit cijfers van het onderwijsinnovatieprogramma Educate-it. Zo steeg het aantal opgenomen colleges tot boven de 2000. Toch zijn er niet louter positieve geluiden over digitale colleges.

Recent onderzoek van onderzoekers van Harvard en Stanford laat zien dat studenten die hun colleges online volgen gemiddeld tien procent lager scoren en vaker uitvallen. Dr. Matthijs Vink verraste zijn studenten begin september 2017 met de mededeling dat zij hun colleges ‘advanced cognitive neuroscience’ voortaan online zouden volgen. Dynamics of Youth sprak over digitale colleges met Vink, één van zijn studenten en met Educate-it. Zij zijn allemaal betrokken bij een recente pilot van online colleges aan University College Utrecht.