14 juni 2019

Parkeertarief Utrecht Science Park € 1,80 per uur vanaf 1 oktober 2019

Met ingang van 1 oktober worden de tarieven voor betaald parkeren op het Utrecht Science Park (USP) geüniformeerd. Nu betalen patiënten en bezoekers van het UMC Utrecht 1,80 euro per uur. Dat tarief gaat op werkdagen tussen 07.00u en 18.00u ook op parkeerterreinen van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht gelden. Voor de P+R-parkeergarage blijft het tarief ongewijzigd: 4,84 per dag (5 euro inclusief OV).

De Universiteit Utrecht (UU), het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) en de Hogeschool Utrecht (HU) hebben eerder al besloten tot gezamenlijk mobiliteitsbeleid om de bereikbaarheid en leefbaarheid op het USP te verbeteren. Hierbij is ook afgesproken parkeertarieven te uniformeren. Dit wordt nu doorgevoerd.

Dagelijks reizen meer dan 70.000 mensen naar het Utrecht Science Park (USP) om te leren, werken, onderzoeken, ontwikkelen en zorg te verlenen. En dat worden er alleen maar meer. In de spitstijden zijn de aan- en afvoerwegen dicht geslibd en kost het veel tijd om het USP te bereiken of te verlaten. Daarnaast neemt de CO2-uitstoot toe.

Een ongezonde situatie waar wat aan moet worden gedaan. In lijn met het ambitiedocument voor het USP, willen de organisaties en bedrijven werken aan een autoluw USP, waarbij mensen worden gestimuleerd gebruik te maken van fiets en OV. De mogelijkheden hiervoor verbeteren zodra de tram gaat rijden.

Het UMC Utrecht heeft de parkeertarieven in haar parkeergarages en op haar terreinen eerder al aangepast. Met ingang van 1 oktober volgen de parkeerterreinen van UU en HU (op werkdagen van 07.00u tot 18.00u). Voor organisaties met eigen parkeergelegenheid of parkeerabonnementen voor een of meerdere parkeerterreinen op het USP verandert er niks.

Wat gaat er veranderen?

Huidige situatie tot 1 oktober 2019